Pressemelding 10.08.2021

Advania kjøper Visolit

Advania AB (”Advania”), en ledende fullservice IT-tjenesteleverandør i Norden, har inngått en endelig avtale med IK Investment Partners (“IK”) om kjøp av Visolit AS (“Visolit”), en ledende leverandør av IT- og skytjenester til bedrifter og organisasjoner i Norge og Sverige, fra IK VII-fondet og andre aksjeeiere.

Det kombinerte selskapet blir en av de største og raskest voksende IT-tjeneste-leverandørene i Norden, med en total omsetning på over 9 milliarder SEK og 2550 ansatte.

Begge selskaper er preget av sterkt kommersiellt driv, en unik ekspertise og toppmoderne tjenesteplattformer som muliggjør enda mer konkurransedyktige, skreddersydde IT-tjenester av høy kvalitet til felles kundebase. Videre kommer oppkjøpet til å skape en enda mer spennende og attraktiv arbeidsplass, som er en forutsetning for å kunne ta vare på det eksepsjonelle talentet som finnes i begge selskap. Arbeidsmiljøet gjennomsyres allerede i dag av entreprenørskap med en desentralisert virksomhet og høyt kundefokus som gjør at ansatte trives.

Fond som forvaltes av Goldman Sachs Asset Management og andre eksisterende Advania-aksjeeiere kommer til å øke sine investeringer i selskapet, mens IK IX-fondet kommer til å gå inn som en ny minoritetsaksjeeier i den kombinerte gruppen etter avslutning av avtalen, og bygge et nytt og sterkt partnerskap med en sterk nordisk ekspertise på IT-tjenester.

”Vi er utrolig glade for at vi nå kan slå sammen Advania og Visolit. Sammen tar vi et stort steg mot å bli Nordens mest attraktive IT-tjenesteselskap. Oppkjøpet av Visolit innebærer at vi kommer til å komme enda nærmere våre kunder gjennom et sterkere geografisk nærvær og et bredere og mer konkurransedyktig tilbud”, sier Mikael Noaksson, konsernsjef i Advania.

”Vi er stolte over hva vi har bygget med Visolit siden 1997. Vi har en ledende posisjon i Norge, og er en utfordrer på det svenske markedet. Samarbeidet med Advania som er en ledende aktør i Sverige, gjør at vi kan tilby de beste IT-tjenestene i Visolits plattform til begge våre kundebaser”, sier Terje Mjøs, konsernsjef i Visolit.

Goldman Sachs Bank Europe SE, Sweden Bankfilial fungerte som finansiell rådgiver for Advania. Raymond James fungerte som finansiell rådgiver for Visolit. Avslutningen av transaksjonen forventes i løpet av andre halvår 2021 og er blant annet gjenstand for vurderinger og godkjenning av etterlevelse av konkurranseregler.

Fakta om oppkjøpet

  • Advanias oppkjøp av Visolit gjør selskapet til en av de største og raskest voksende IT-tjenesteleverandørene i nordre Europa.
  • Det sammenslåtte selskapet kommer til å ha en omsetning på over 9 milliarder SEK, cirka 2550 ansatte og kommer til å utnytte både Advanias og Visolits kompetanse for å tilby en bred og dyp portefølje av høykvalitets IT-tjenester som er skreddersydd til hver kundes behov.
  • Målet er å skape Nordens mest attraktive IT-tjenesteleverandør, som drives av eksepsjonelt talent fra begge selskapene, og som gjennomsyres av et entreprenørsmiljø med en desentralisert modell nær kunden.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Advania AB
Mikael Noaksson, konsernsjef
E-post: mikael.noaksson@advania.com
Telefon: +46 76 140 00 80

Visolit AS
Terje Mjøs, konsernsjef
E-post: terje.mjos@visolit.no
Telefon: +47 900 34 159

Om Advania AB

Advania er et nordisk IT-selskap med virksomhet på 27 steder i Sverige, Island, Norge, Finland og Danmark. Selskapet hjelper kunder å forbedre sine resultater med innovativ bruk av beste tilgjengelige IT-plattformer og -tjenester. Advania betjener flere tusen bedriftskunder, multinasjonale selskaper, myndigheter og offentlige institusjoner, og store, små og mellomstore bedrifter i alle samfunnssektorer. Advanias røtter går helt tilbake til 1939 da en islandsk entreprenør grunnla et reparasjonsverksted for kontorutstyr i Reykjavik. I de påfølgende årtier ble tre separate deler av IT-selskaper utviklet i tre nordiske land, Island, Sverige og Norge. I 2012 gikk de sammen til et nordisk varemerke og Advania ble grunnlagt. For mer informasjon, besøk www.advania.com.

Om Visolit AS

Visolit er et raskt voksende teknologikonsern med sterkt geografisk nærvær i Norden og en sterk posisjon som en leverandør av skytjenester og digital transformasjon på det nordiske markedet. Visolit har en omfattende portefølje av skybaserte tjenester, samt konsulent-, sikkerhets- og integrasjonstjenester. Visolit har lang erfaring med å ivareta IT-løsninger og skytjenester, noe som har vært i selskapets DNA helt siden starten. Visolits historie startet i 1997, da TeleComputing ble grunnlagt. Visolit samlet oppkjøpte selskap under ett og samme selskapsnavn i januar 2019 for å skape en felles identitet og kultur. For mer informasjon, besøk oss på www.visolit.no.

Relaterte artikler

Pressemelding
14.03.2023

Advania åpner kontor i Ålesund

IT-selskapet Advania har allerede 16 kontorer i Sør-Norge og etablerer seg nå i Ålesund for å være tettere på kunder i regionen. Selskapet har allerede gjort seg markert på Sunnmøre med å lande en omfattende avtale med Flakk...