Nyhet Microsoft 23.01.2023

Microsoft setter opp prisene i Norge, EU og Storbritannia

Microsoft oppdaterer priser på grunn av prisharmonisering for skyprodukter over hele verden. Norske priser justeres opp med 11 prosent.

Microsoft oppdaterer priser i lokal valuta i EUR, GBP, SEK, NOK og DKK basert på valutasvingninger sammenlignet med amerikanske dollar (USD), på grunn av prisharmonisering for skyprodukter over hele verden. Dette vil sikre at kunder over hele verden har jevnere priser sammenlignet med USD-kursen. Denne endringen gjelder ikke Azure under Microsoft Customer Agreement (MCA) på New Commerce, da dette er priset i amerikanske dollar.

Fremover vil Microsoft etablere en prosess der valutasvingninger, og derav mulige prisjusteringer i forhold til USD, vil bli vurdert to ganger i året. 

Den første justeringen vil tre i kraft 1. april.

Hvor mye vil prisene endre seg?

  • Norske kroner (NOK), Danske kroner (DKK), Euro (EUR): prisene vil justeres opp med 11 %
  • Svenske kroner (SEK): prisene vil justeres opp med 15 %
  • Britisk pund (GBP): prisene vil justeres opp med 9 %

Nye avtaler eller fornyelse av Microsoft Cloud-abonnementer vil justeres til nye reviderte priser fra og med 1. april 2023. Disse endringene vil ikke påvirke eksisterende lisensavtaler eller abonnementer som er underlagt prisbeskyttelse. Merk at prisbeskyttelsen er knyttet til abonnementets varighet. For kunder som har prisbeskyttelse, vil eventuell prisjustering først treffe ved fornyelsesdato. 

Nye avtaler eller fornyelse av Microsoft Cloud-avtaler vil justeres til nye reviderte priser fra og med 1. april 2023. Disse endringene vil ikke påvirke eksisterende lisensavtaler for produkter som er underlagt prisbeskyttelse.

Hvilke priser påvirkes IKKE?

  • Azure i Microsoft Customer Agreement (MCA).
  • On-premises priser, hardware og OEM omfattes ikke av denne endringen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss sitter vi klare til å hjelpe. Ta kontakt med kundeansvarlig eller send en e-post til NCE@advania.no for lisensrådgivning eller binding av lisenser.

Les mer om Microsoft lisensendringer her. 

Relaterte artikler

Nyhet
25.08.2023

Prestisjefylt spesialisering til Advania

Advania er gode på migrering av ulike systemer, noe som bekreftes gjennom oppnåelse av den ettertraktede Microsoftspesialiseringen for infrastruktur- og databaseflytting til Microsoft Azure.