IT-sikkerhet Skytjenester

Sikre løsninger på alle fronter

NMF Group leverer utstyr til politiet og forsvaret, og ønsket en IT-løsning som satte sikkerhet først. Det fikk de med Azure og Virtual Desktop.  

– Sikkerhet er avgjørende for oss når det gjelder IT. Kundene våre; politiet og forsvaret, setter selvfølgelig sikkerhet i forsetet. Vi har også en sikkerhetsklarert ansatt og vi blir revidert av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet. Vi ønsket å ha en IT-løsning som er «state of the art» når det kommer til sikkerhet og det har Advania hjulpet oss med å sette opp i Azure, forklarer Pål Ystrøm, IT-sjef i Equipnor, en del av NMF Group. 

 

NMF Group har en fabrikk i Polen, og med kontorer både i Polen og Norge er det viktig at sikkerheten er like god uavhengig av lokasjon.  

– Vi bruker Advania som sparringspartner for å sørge for at vi er helt i front innen smart og sikker IT, forteller Pål Ystrøm.  

Flyttet alt til Azure 

Det var i 2020 at Equipnor og NMF Group tok en runde med IT-systemene. 

– Vi hadde da servere spredt i flere land. Vi ønsket en sikker og strømlinjeformet IT-løsning, foreller Ystrøm. 

Valget falt på å flytte all programvare, steg for steg, til Azure, og så aksessere alle programmer derfra gjennom Virtual Desktop. 

Med Virtual Desktop har alle ansatte tilgang til akkurat den programvaren de trenger, gjennom sin egen innlogging. Det har ikke lenger noe å si hvilken PC du sitter på, når du logger inn på din bruker vil du alltid ha tilgang til programmene, filene og tilgangene dine.

Skalerbarhet og effektivitet 

– Sikkerhet og mulighet for backup i Azure var en hovedgrunn til at vi valgte som vi gjorde. Med Azure kan du sømløst koble over fra en maskin til en annen. Dette sikrer jevn og stabil oppetid, sier Ystrøm. 

Også skalerbarheten var et hovedargument. NMF har de siste årene kjøpt opp flere selskaper, det siste etter at de implementerte Azure for ett år siden.  

– Kostnaden og jobben ved å flytte nye selskaper inn i vårt IT-miljø er mye lavere og mindre nå enn da vi hadde våre tidligere løsninger. I tillegg er det mye raskere og enklere å sette opp nye PC-er; å sette opp PC-er med Intune og Autopilot går på 1-2-3 sammenlignet med tidligere da hver PC måtte settes opp manuelt, forklarer Pål Ystrøm.

Mer tid til strategisk jobbing

– Det beste for meg med denne løsningen er at den fungerer godt og problemfritt. Jeg kommer på jobben og kan konsentrere meg om å planlegge frem i tid, fordi jeg slipper å bruke tid på små IT-problemer og manuelle prosedyrer, forklarer Pål Ystrøm. 

Vidar Fjeldberg Gullachsen, Director Customer Development i Advania, er glad for at Equipnor har funnet en løsning som tilfredsstiller alle krav.  

 Det har vært en fornøyelse å jobbe sammen med Equipnor om å bygge en framtidsrettet plattform for deres tjenester. Ved å benytte MS Azure har vi skapt en moderne plattform samtidig som sikkerheten er ivaretatt, sier Gullachsen. 

Ystrøm, Equipnor

– Nå slipper jeg å bruke tid på små IT-problemer og manuelle prosedyrer, forklarer Pål Ystrøm i Equipnor. 

Fordeler med Azure og Virtual desktop 

  • Kjører Azure på felles maskiner – det betyr at hver enkelt ikke vil begrenses av minne- og lagringskapasitet på sin maskin. 
  • Felles sikkerhetsinnstillinger for produksjonsmiljø i Polen og utviklingsmiljø i Norge. 
  • Skalerbarhet. Jevn belastning på maskinkapasiteten. 
  • Bedre kostnadsoversikt i Azure. 
  • NMF Group har kjøpt flere firmaer – det er lettere å rulle inn nye brukere og enheter, strømlinjeforme IT-oppsettet og ekspansjonen. 
  • Dersom noen mister eller får stjålet en PC, vil alle filer og programmer kunne slettes på PC-en fra Azure, slik at ingenting kommer på avveie. 
  • Man har tilgang til dataene sine på en trygg og sikker måte hvor som helst uten at det ligger igjen spor på lokale enheter. 

Relaterte artikler