Power BI 09.12.2020

7 fordeler med Microsoft Power BI

Er dataene som finnes i din virksomhet viktige? Dataene i seg selv er ikke tilstrekkelig for å bli smartere. Dataene må samles inn, struktureres, prosesseres og tilgjengeliggjøres for brukerne. Da skapes innsikt.

Power BI er verdens ledende verktøy for rapportering og analyse. Power BI gjør det mulig å samle data fra mange datakilder for å lage dashboards, rapporter og analyser. Power BI er en skybasert Business Analytics plattform som kan benyttes til utrolig mange brukertilfeller for å skape informasjon og innsikt i dataene dine. Formålet med å skape innsikt er at du skal være best mulig i stand til å ta beslutninger på den informasjonen som er tilgjengelig.

Power BI

Power BI kan samle, rapporter, analysere og visualisere både interne og eksterne data. Det betyr at du kan berike dine interne data med eksterne data som er relevante for din forretning og brukertilfelle. Du kan lage dashboards, rapporter og analyser som gir 360 graders informasjon av din virksomhet og gjør dataene dine om til unik innsikt.  

 

 

1. Veien fra data til innsikt

Power BI gir deg mulighet til å hente data fra hundrevis av datakilder. Datakildene kan være skybaserte eller ikke. Dataene kan være helt åpenbare eller de kan være godt gjemt. Power BI gjør det mulig å samle, sortere og organisere dataene dine som gjør det mulig å automatisere rapport og analyseprosessen. Ved å automatisere rapport og analyseprosessen så sikrer at dataene alltid er oppdatert og at brukerne får mest mulig korrekt informasjon og innsikt.

 

2. Sentraliserte data

Power BI er en del av den digitale transformasjonen i din bedrift. Power BI hjelper deg med å etablere en sannhet om dataene i din bedrift ved at datagrunnlaget og rapporteringen sentraliseres gjennom et felles verktøy. Det innebærer at både dimensjoner og tall får egenskaper til felles bruk. Regnearkdiskusjonen om dine eller mine tall er riktige blir borte og vi kan diskutere fakta og tiltak på en helt ny måte.

 

3. Visualiseringer tilpasset deg og dine

Med Power kan du lage dashboards, rapporter og analyser som du kan dele med andre kollegaer via Power BI, intranet, Teams eller på web. Du kan få utfordret den kunstneriske kreativiteten din ved å lage herlige, informative og kreative visualiseringer.

Du kan lage personlige dashboards og rapporter med interaktivt og forståelig visuelt oppsett. Du kan la dataene fortelle sin egen historie.

Du er ikke begrenset til visualiseringer som allerede er en del av Power BI, men kan bruke de tilpassede visualiseringene som er tilgjengelige i Office Store og på andre nettsteder. På den måten kan du med høy sannsynlighet finne akkurat den visualisering som er riktig for deg og din virksomhet.

 

4. Avanserte analyser med AI og maskinlæring

Med Microsoft Power BI kan du effektivisere prosessen med dataintegrering fra et utall datakilder kilder og datastrømmer.

Power BI har innebygget kunstig intelligens i seg. Det innebærer at verktøyet i seg selv kan hjelpe deg med for eksempel hvilken visualisering som er best egnet. Den kunstige intelligensen er også i stand til å gjøre tekstanalyse og semantiske analyser.

 

5. Hvor som helst og når som helst

Power BI er skybasert. Rapportdatabasen er skybasert. Uthentingen av dataene er skybasert. Hele prosessen med å samle, rapportere, analysere og visualisere både interne og eksterne data kan gjøres i skyen.

Power BI kan sentralisere prosessene, men det er også mulig å tilrettelegge for «self service business analytics». Det betyr at brukerne kan lage sine egne rapporter og analyser etter eget ønske.

 

6. Power BI i skyen er integrasjon med Microsoft 365

Power BI er et Microsoft produkt det er naturligvis integrert med Microsofts øvrige produkter og tjenester, som Microsoft Dynamics 365 CRM, Business Central, Azure, Teams, Excel, m.fl.

Det som gjør Power BI til en sterk og kraftig løsning er de muligheter verktøyet gir for å dele informasjon på tvers av de ulike løsningene.

 

7. Sikkerhet

Dataene dine er verdifulle og du ønsker sikkerhet for konfidensiell informasjon. Du ønsker å sikre at det er kun de rette brukerne som får tilgang til relevante data og informasjon.

Power BI er bygget på Azure. Dette er Microsofts infrastruktur for databehandling og plattform for sky og skytjenester. Power BI bruker Azure Actice Directory til å lagre og administrere brukere og brukerrettigheter.

Advania Consulting

Advania Consulting hjelper med å komme i gang med Power BI. Vi hjelper også deg som allerede har Power BI, men som ønsker å videreutvikle rapporteringen med nye datakilder, nye datamodeller, nye rapporter eller nye brukere.

Vi har sertifiserte, forretningsorienterte og kompetente konsulenter på Business Analytics og Power BI.