Power BI 09.12.2020

Hva er Power BI?

Power BI er en skybasert Business Intelligence-løsning med oversiktlig dashboard.

Power BI er verdens ledende verktøy for rapportering og analyse. Power BI gjør det mulig å samle data fra mange datakilder for å lage dashboards, rapporter og analyser.

Løsningen er en 360-gradersvisning av din virksomhet og gjør om dataene dine til anvendelig kunnskap for deretter å konvertere denne kunnskapen til verdi.

 

Hva er Power BI?

Microsoft Power BI handler om å gjøre bruk av dataen som skapes i en organisasjon, slik at det raskere kan treffes bedre beslutninger med færre ressurser. Verktøyet gir også mulighet til å koble sammen informasjon fra flere datakilder fra forskjellige systemer og plattformer. 

 

PowerBI TeleComputing

 

I denne artikkelen går vi gjennom en rekke fordeler med Power BI. Du kan blant annet lese mer om hvordan Power BI

  • lar dataen gjøre jobben for deg
  • finner og synliggjør dine data
  • oppretter brukervennlige dashbord
  • gir deg bedre innsikt i virksomheten
  • kan integreres med Office 365

1. La dataene gjøre jobben for deg

Power BI henter data fra dine eksisterende systemer og presenterer dem i et interaktivt web grensesnitt. Dermed trenger du ikke lenger bruke tid på å sette sammen avanserte rapporter. Power BI er verktøyet som gjør jobben for deg.

Dermed får du ikke bare oversikt over dagens salgstall og inntjening i sanntid, men også en analyse av hvilken leverandør som ga deg best kvalitet på råvarene, hvilken transportør som var tregest og hvilken parameter som da må forbedres for å øke virksomhetens lønnsomhet.

Med rett data får ledelsen bedre beslutningsgrunnlag til å ta de rette valgene. Det er da utbyttet av skytjenesten blir omsatt til forretningsverdi.

2. Finn dataene dine

Dataene du har hentet ut kan nå bruks til statistiske analyser for å forutse fremtiden. Dette er den neste naturlige utviklingen for bedriftens bruk av skytjenester.

Ved å ta dataene som er samlet inn via Power BI og utnytte den kraftfulle utregningen i skyløsningen, kan de fleste ved hjelp av maskinlæring med stor sannsynlighet fastslå hva som er det neste trekket. Power BI kan dermed visualisere data som kommer som et resultat av maskinlæring.

Uansett om dataene dine ligger i Excel eller et annet verktøy, kan du med Power BI samle alle dataene på ett sted, slik at du sparer tid på å lete og i stedet kan sette i gang med å analysere. Du kan gå i dybden på dataene dine ved hjelp av dra og slipp-dashbord og svært brukervennlige rapporteringsverktøy, og du kan vise kollegene dine hvor det er rom for forbedringer.

3. Brukertilpassede visualiseringer

Du kan lage personlige dashbord og rapporter med interaktivt og forståelig visuelt oppsett. Du er ikke begrenset til visualiseringer som allerede er en del av Power BI, men kan bruke de tilpassede visualiseringene som er tilgjengelige i Office Store og på andre nettsteder. På den måten kan du med høy sannsynlighet finne akkurat den visualisering som er riktig for deg. 

4. Innsikt og effektivisering

Med Microsoft Power BI kan du effektivisere prosessen med dataintegrering fra flere kilder – herunder virksomhetsdatabaser, regneark, rapporter og datastrømmer.

Se en kort video her fra Microsoft om hvordan du kan bruke Power BI.

5. Integrasjon med Office 365

I og med at Power BI er et Microsoft-produkt er det naturligvis integrert med Microsofts øvrige produkter, som Microsoft Dynamics NAV, CRM, Azure og Excel. Det som gjør Power BI til en sterk og kraftig løsning er de mulighetene verktøyet gir for å dele informasjon på tvers av de ulike løsningene.

Power BI er et kraftig, selvbetjent verktøy

Microsofts ambisjon og kontinuerlige arbeid med å forbedre applikasjonen gjør Power BI til et spesielt interessant Business Intelligence-verktøy. Power BI er for deg som ønsker et kraftig, selvbetjent verktøy til å lage intuitive dashbord og visualiseringer, slik at du kan presentere dataene dine på en måte alle kan forstå. På denne måten kan dere effektivisere driften og ta bedre beslutninger. 

Vurderer du å ta i bruk Power BI eller lurer på hvordan du skal komme i gang? 
Vi har gjort det enkelt for deg å komme raskt i gang med vår startpakke.

 

Ofte stilte spørsmål:

Hva er Power BI?

Power BI er en skybasert Business Intelligence-løsning fra Microsoft som gir deg et dashboard med oversikt over din virksomhets data. Verktøyet gir også mulighet til å koble sammen informasjon fra flere datakilder fra forskjellige systemer og plattformer.

Hva er fordelene med Power BI?

Fordelene med Power BI er blant annet at du slipper å bruke tid på å sette opp avanserte rapporter. Power BI henter data fra dine eksisterende systemer og presenterer dem i et interaktivt web grensesnitt. I tillegg er verktøyet en sømløs integrasjon med andre Office 365-tjenester. Du får også bedre innsikt i virksomheten gjennom brukervennlige dashboard.

Hvor henter Power BI dataene fra?

Power BI er et verktøy fra Microsoft som er integrert med andre Office 365-tjenester. Det betyr at Power BI blant annet henter data fra både Microsoft Dynamics NAV og CRM, Azure og Excel.

Hvordan kommer jeg i gang med Power BI?

Vi anbefaler å kontakte en Power BI-leverandør som er partner med Microsoft. Da er det enkelt å komme i gang med Business Intelligence-verktøyet, i tillegg til at du kan få gode råd om hvordan dine dashbord kan settes for å gi deg den beste innsikten i din virksomhet.

Hva betyr Business Intelligence?

Business Intelligence beskriver teknikker og verktøy virksomheter bruker for å få oversikt over all informasjonen virksomheten genererer. Dette gir god oversikt over både fortidige, nådtidige og fremtidige resultater og muligheten for å ta bedre beslutninger.