Advania er blitt en betydelig aktør i IT-bransjen
Pressemelding 21.12.2022

Advania er blitt en betydelig aktør i IT-bransjen

For teknologiselskapet Advania har 2022 bydd på store endringer og god vekst. Selskapet har gått fra 60 til 800 ansatte på ett år og forventet omsetning i 2023 er cirka 3 milliarder kroner.

Til tross for tilstedeværelse i alle nordiske land og godt over 3000 ansatte totalt, var Advania Norge med sine 60 ansatte en ganske ukjent IT-aktør i Norge i 2021.

I dag har antall ansatte vokst til 800 fordelt på 14 kontorer, og Advania Norge forventer en omsetning i 2023 på cirka 3 milliarder kroner. Reisen har vært bratt og intens, men ifølge administrerende direktør Espen Hartz har det gått over all forventning.

- Da vi kjøpte Visolit med sine 600 ansatte i 2021, var vi selvsagt spente på hvordan det skulle gå. Selv om Advania kun hadde 60 ansatte, var det Advania vi skulle fortsette som. På gruppenivå er vi enige om en flat, desentralisert og oversiktlig organisasjon hvor nærheten til kundene er det viktigste. Det var denne kulturen og de verdiene vi ønsket å videreføre. Jeg vil si at vi i stor grad har lykkes med det allerede, sier Hartz.

Han forteller om en endringsvillig gjeng med ansatte; Visolit-medarbeidere tok i mot og omfavnet den kulturen de ble presentert for, og Advania-ansatte gikk foran og banet vei.

- Det vi er aller mest opptatt av er å være tett på kunden, og det var viktig å ikke miste dette fokuset i en integrasjon. Vi har et motto: «Never lose a customer». Dette innebærer at vi alltid skal være tett på kunden, men det betyr også at for å oppnå det må vi ha medarbeidere som trives og som kjenner på mestring og ansvar. Vi klarer aldri å leve opp til mottoet vårt hvis vi har misfornøyde medarbeidere, så det å ta vare på dem er ekstremt viktig.

Flere oppkjøp

I løpet av 2022 tok Advaniagruppen steget ut av Norden og kjøpte britiske Content + Cloud, dermed har selskapet vokst til nesten 5000 ansatte i Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland og UK. I Norge ble ytterligere to selskaper kjøpt opp i 2022; Painkiller på informasjonssikkerhet og konsulentselskapet Exspend. Advania Norge teller dermed over 800 ansatte, og så langt seiler selskapet i medvind innenfor alle de tre tjenesteområdene: konsulenttjenester, produkt og MSP (outsourcing og drift av IT-tjenester).

– Vi har hatt en voldsom vekst på konsulentsiden og har siden i sommer ansatt mer enn 40 konsulenter; det i et marked hvor det er tøft å finne og lokke til seg gode talenter. På produktsiden har vi økt markedsandelen, vi beholder kunder og får nye. Her er det mange sterke konkurrenter, vi er stolte av at vi slår godt fra oss her. Vi har blitt en betydelig aktør i offentlig sektor og vant blant annet BaneNor tidligere i høst som innebærer 450 millioner kroner over sju år, og en rammeavtale med Vestland Fylkeskommune som har en årlig verdi på 20-25 millioner over 4 år. I MSP har vi tatt kvantesprang og landet flere store outsourcingoppdrag og vunnet cirka 50 nye kunder i år. Verdt å merke seg der er Scale Aquaculture (Scale AQ), Unicare og Intendia. 

Optimisme før et krevende år

I et marked hvor det er stor spenning knyttet til økte kostnader og avgifter, er Espen Hartz likevel positiv til fremtiden.

– Vi er godt rustet når vi går inn i det nye året, og vi har en urokkelig tro på at det vi driver med, teknologi, kan brukes til mer effektiv drift og besparelser for de fleste virksomheter. Mange har verktøyene og systemene, men de blir ikke utnyttet godt nok. Det kan vi hjelpe til med og det ønsker vi å legge fokus på i 2023, sier Espen Hartz.

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Advania Norge
Espen Hartz, CEO
E-post: espen.hartz@advania.no
Telefon: 930 29 688

 

Om Advania Norge
Advania Norge har mer enn 800 ansatte fordelt på 14 kontorer: Oslo (Pilestredet og Bryn), Asker, Drammen, Tønsberg, Arendal, Kongsberg, Moss, Skjetten, Bjørkelangen, Skien, Stavanger, Bergen og Trondheim. Vi leverer IT for alle behov, innenfor sikkerhet, skytjenester, digitalisering, produkt og konsulenttjenester. 

For mer informasjon, se Advania.no

Om Advania AB (Group)
Advania er et nordeuropeisk IT-tjenesteselskap med røtter tilbake til 1939, som opererer i Sverige, Norge, Storbritannia, Finland, Island og Danmark, med i underkant av 5000 ansatte. Selskapet har fokus på å være en partner i kundens digitale reise, med innovativ bruk av de beste IT-plattformene og tjenestene på markedet. Advania bistår tusenvis av bedriftskunder, multinasjonale virksomheter, myndigheter og offentlige institusjoner, store, små og mellomstore bedrifter i hele Europa. Advania er et porteføljeselskap av fond forvaltet av Private Equity-teamet hos Goldman Sachs Asset Management. 

For mer informasjon, se Advania.com 

 

Relaterte artikler