Microsoft gjør endringer i Exchange Online 1. oktober
Nyhet Microsoft

Microsoft gjør endringer i Exchange Online 1. oktober

Microsoft øker sikkerheten i Exchange Online ved å fjerne gamle autentiseringsmetoder. Dette må du gjøre.  

Fra 1. Oktober 2022 starter Microsoft å fjerne muligheten for å koble seg til e-posttjenesten Exchange Online med gamle og usikre autentiseringsprotokoller.

Tiltaket gjøres for å øke sikkerheten for rettmessig bruker av tjenesten, da disse protokollene utgjør en stor sikkerhetsrisiko. I dag er dette en av de største angrepsflatene for kriminelle aktører. 

I praksis betyr dette at alle tjenester og klienter som benytter «Basic Authentication» for å koble seg til en Exchange Online mailboks vil slutte å kunne sende og motta mail. 

For å unngå tap av arbeidsflyt må autentiseringsmekanismen byttes til Moderne Autentiserings-protokoll (Modern Authentication) innen 1. oktober 2022. 

 Følgende protokoller påvirkes/slutter å fungere:  

  • POP​ 
  • IMAP​ 
  • Exchange ActiveSync (EAS)​ 
  • Exchange Web Services (EWS)​ 
  • Remote PowerShell (RPS)​ 
  • Outlook-versjoner før Outlook 2013 (Windows) / Outlook 2016 (Mac)​ 

Advania har i forkant analysert miljøene hos våre kunder og ser at det benyttes Basic Authentication i varierende grad. Advania forventer at det blir behov for bistand fra 1. oktober og har skalert opp et kompetent team for å håndtere kundeforespørsler når bistand ønskes. Tilsvarende er vår support klargjort for mottak av slike henvendelser, slik at vi kan hjelpe dere mest mulig effektivt ved behov. 

Hva kan du som bruker av tjenestene gjøre selv for å ta i bruk moderne autentisering? 

Mail på mobile enheter (iPhone iOs / Android): 

Dersom din mobile enhet benytter Basic Authentication for å aksessere mail, har Advania laget følgende brukermanualer for å endre oppsett til Moderne Autentisering: 

 Applikasjoner som slutter å sende og motta mail 

Dersom du er bruker av en applikasjon som har sluttet å sende og motta mail, ta kontakt med din applikasjonsleverandør snarest og gjør de oppmerksom på endringen hos Microsoft. Du må samtidig be applikasjonsleverandøren komme med en løsning som de kan implementere slik at problemet blir løst. Det kan tenkes at Advania må involveres og vi ber om at dere benytter vanlige bestillingsrutiner slik at vi kan hjelpe på en strukturert og effektiv måte. 

Du kan lese mer om endringene her: «Deprecation of Basic Authentication in Microsoft Exchange Online» 

Ønsker du bistand fra våre konsulenter sitter vi klare til å hjelpe. Ta kontakt med Kundeservice for videre dialog. 

 

Relaterte artikler