Fremtidens grønne arbeidsplass: Innsikt fra IT-bransjen
Bærekraft

Fremtidens grønne arbeidsplass: Innsikt fra IT-bransjen

Slik jobber IT-bransjen aktivt for å skape grønnere og mer bærekraftige arbeidsplasser. Vår bærekraftansvarlige, Emilie Halland Braathen, deler sine refleksjoner etter et spennende arrangement hos Advania Vestfold.

Min kollega Ida Fjeld og jeg satte oss i elbilen (selvfølgelig) og tok turen fra Oslo til Tønsberg for å delta på arrangementet "Fremtidens grønne arbeidsplass - hva ser IT-bransjen for seg?". Mens vi rolig suste gjennom det vakre landskapet, med utsikt til sjøen som etter hvert åpenbarte seg ved Tønsberg, kjente jeg på en sterk følelse av stolthet. Vårt eget Advania-kontor i Vestfold hadde, helt uten min innblanding, organisert et seminar om bærekraft for våre lokale kunder. Det stod som en påminnelse om engasjementet og initiativet vårt team viser når det kommer til å drive positive endringer i IT-bransjen.

Dagen ble innledet av lederen for Vestfoldkontoret, Morten Valle Pettersen. Tenk, vi har nå 16 kontorer og omtrent 900 ansatte! I Tønsberg sitter det nå 44 dedikerte kollegaer som hjelper våre kunder med IT og bærekraft.

Økende krav til bærekraftrapportering

Deretter presenterte jeg regulatoriske endringer i markedet, det økte behovet for strukturert bærekraftdata og våre lokale bærekraftinitiativer i Advania Norge. Det er mye spennende på gang hos oss for tiden: Vi har blant annet utarbeidet vårt første klimaregnskap, vi tilbyr ESG e-læring og har forankret en lokal handlingsplan for de kommende årene. Vi vet at design av bærekraftige produkter har stor betydning, så det var en glede å kunne fremvise konkrete eksempler på hva våre partnere bidrar med.

Verdifull innsikt fra partnere

I løpet av dagen fikk vi høre fra flere foredragsholdere som ga oss verdifull innsikt i hvordan IT-bransjen aktivt jobber for å skape grønnere og mer bærekraftige arbeidsplasser. 

Fra Contour Design, som diskuterte velvære og reduksjon av miljøavtrykk, til Epson som er DNV-sertifisert etter FNs bærekraftsmål og delte sine visjoner for hybride, bærekraftige møterom. Videre fra HPs initiativer, som inkluderer bruk av resirkulert plast og støtte til arbeidere i Haiti, var det en konstant strøm av inspirerende ideer og strategier.

Ett av de mest tankevekkende foredragene kom fra Andreas Løken fra Cisco. Hans presentasjon, "Tech for Good", fokuserte på hva Meraki gjør med bærekraft og hvordan selskapets digitale byggeklosser kan hjelpe kundene med å nå sine bærekraftsmål.

Sirkulær IT

Det var inspirerende å høre Endre Daniloff fra Dell fortelle om deres laptop, Concept Luna, som er designet for sirkulær modularitet. Det vil si at hver enkelt del av laptopen kan demonteres og erstattes. På et lignende vis delte Farshid Eslah fra 3StepIT om grønn livssyklushåndtering av IT-utstyr.

Vi fikk høre om hvordan Logitech introduserer nye måter å jobbe på, og det var spesielt spennende å høre om deres møteromsløsninger. Fortinet delte også hvordan sikkerhet kan gi bedrifter et bærekraftig konkurransefortrinn i dagens samfunn. 

I løpet av pausene fikk deltakerne muligheten til å mingle, utveksle ideer, og se noen av produktene som leverandørene anbefaler på grunn av bærekraft.

Arrangementet ga en fantastisk innsikt i hvordan IT-bransjen aktivt jobber for å bygge grønnere, mer bærekraftige arbeidsplasser. Det viste at det er en sterk bevegelse mot en mer bærekraftig fremtid i bransjen. Jeg er takknemlig for innsatsen og engasjementet til team Vestfold og til våre partnere, og ser frem til å se hvordan vi alle, i Advania og i IT-bransjen som helhet, fortsetter å jobbe mot en grønnere, mer bærekraftig fremtid.

 

emilie2
Emilie Halland Braathen pratet om veien til en mer bærekraftig IT-bransje. Foto: Jon Petter Marthinsen, Advania.
MicrosoftTeams-image (5)
Rune Vintervoll i HP Norge snakket om deres satsninger forbi bærekraft.
MicrosoftTeams-image (10)
Endre Daniloff i Dell presenterte hvordan de bruker resikulert aluminium.
MicrosoftTeams-image (6)
Barny Livermore i Logitech pratet om deres løsninger for den hybride arbeidsplassen.
MicrosoftTeams-image (11)
Nydelig himmel over Tønsberg.
MicrosoftTeams-image (9)
Morten Valle Pettersen er leder i Advania Vestfold og ønsket oss velkommen.

 

 

Relaterte artikler