Hva er forskjellene mellom Microsoft 365 Copilot og Azure OpenAI/custom GPT?
Kunstig intelligens 10.05.2024

Hva er forskjellene mellom Microsoft 365 Copilot og Azure OpenAI/custom GPT?

Flere kunder spør oss om forskjellene mellom Microsoft 365 Copilot og Azure OpenAI/Custom GPT. Begge deler er AI løsninger fra Microsoft, men de har ulike bruksområder. I denne artikkelen forklarer vi forskjellene.

Vi er midt i en AI-revolusjon som kontinuerlig bringer nye og innovative verktøy til overflaten. Disse verktøyene strekker seg fra å forbedre produktivitet til å revolusjonere kundeopplevelser og forutsi fremtidige hendelser. Microsoft har spilt en nøkkelrolle i denne utviklingen med lanseringen av Microsoft 365 Copilot, som nå er tilgjengelig for bedrifter av alle størrelser.  

Azure OpenAI/GPT er en annen AI-løsning fra Microsoft som gjør det mulig for brukere å utnytte OpenAI's GPT-modeller i Azure for å skape tilpassede ChatGPT-applikasjoner. 

I denne artikkelen vil vi utforske forskjellene mellom Microsoft 365 Copilot og Azure OpenAI/GPT, to plattformer som, selv om de er basert på lignende teknologi, serverer ulike formål og behov. 


Microsoft 365 Copilot til hverdagslige oppgaver

Microsoft 365 Copilot er designet for å integrere direkte med Microsoft-applikasjoner som Word, PowerPoint og Outlook for å assistere brukere med deres daglige oppgaver. Dette AI-verktøyet fokuserer på å øke produktivitet og kreativitet, ved å tilby assistanse som kan håndtere alt fra skriving til dataanalyse og presentasjonsforberedelser. Det fungerer rett ut av boksen og krever ingen spesiell tilpasning fra brukerens side. 

 

Azure OpenAI/GPT: fleksibilitet og tilpasning

Azure OpenAI/GPT tilbyr en mer robust og tilpassbar plattform som er ideell for mer komplekse applikasjoner som chatbots, call center-automatisering og effektiv databehandling og -søk. Denne plattformen gir brukerne mulighet til å trene AI-modeller på spesifikke datasett, noe som gir en høyere grad av personalisering og funksjonalitet, spesielt for bedrifter som krever spesialiserte løsninger.

 

“Måten jeg vil forklare forskjellen på er at Microsoft 365 Copilot er en ut av esken-løsning, mens Azure OpenAI/custom GPT er en trenerbar AI-modell. I Azure kan du finjustere AI-modellene på dine egne data.”

 

Vil du lese enda mer om forskjellene og de ulike bruksområdene? Da bør du laste ned vårt whitepaper.

 


Er din bedrift klar til å omfavne Copilot?

Advania har laget et sikkert og godt rammeverk som hjelper deg å bli "Copilot Ready" på en god og strukturert måte.

Lær mer her.

Relaterte artikler

Kunstig intelligens Hvordan bruke kunstig intelligens?
05.03.2024

Hvordan bruke kunstig intelligens?

I dag er kunstig intelligens en naturlig del av hverdagen vår. Du finner det i alt fra smarttelefoner, til selvkjørende biler og medisinske operasjoner. Mulighetene er mange, og utviklingen innen KI har akkurat startet....