Kundereferanser

Vi tror på et langsiktig og nært forhold med våre kunder. Vi tror at gjensidig tillit og felles mål er en kritisk suksessfaktor. Det er derfor vi fokuserer på å skape verdier for våre kunder med smart bruk av IT, overlegen service og kreativt samarbeid.

se-advania-office-63
Kundeopplevelse

Lundhs

Steinprodusenten Lundhs ønsket å digitalisere oversikten over blant annet energiforbruk og utslipp fra anleggsmaskiner. Ny skybasert løsning samlet informasjonen og ga enkel tilgang til nøkkeltall og rapporter.
Kundeopplevelse

Vow ASA

Vow ASA fikk seg en ny IT-partner som støtter deres raske vekst, og har nå flyttet alt av data til skyen med hjelp fra Advania. 
Kundeopplevelse

Pelagia

CIO Frode Vatne i Pelagia er nådeløs når det gjelder IT-sikkerhet og «stiller vanvittig høye krav til leverandøren». Han har brukt Advania siden 2014. 
Kundeopplevelse

Nortek

Med Advania som IT-partner flyttet det norske produksjonsselskapet Nortek datasenteret sitt fra egne lokaler til Microsoft Azure skyplattform. Det førte til smartere, tryggere og mer effektiv jobbing – uten at de mistet styringen over eget IT-miljø.
Kundeopplevelse

Unicare

Med et IT-miljø i skyen har Unicare fått en sikker, fleksibel og skalerbar løsning som egner seg godt for en privat helsevirksomhet med hyppige endringer.
Kundeopplevelse

Lowell

Med ny kontaktsenterløsning fikk inkassoselskapet Lowell høyere effektivitet og kortere svartid. 
Kundeopplevelse

Sit

Etter at Sit Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim implementerte OnSite 365 fra Advania har de fått høyere utleiegrad og færre henvendelser til kundeservice, i tillegg til en brukervennlig og selvbetjent online bookingløsning.
Kundeopplevelse

Norgeseliten

Med Microsoft Dynamics CRM og Advania som IT-partner ønsker Norgeseliten og Berggård Amundsen å kunne hjelpe sine kunder og medlemmer på nye og enda bedre måter.
Kundeopplevelse

Mesta

Da Mesta utlyste en konkurranse for å finne sin nye IT-partner var tilgangen på norsk supportavdeling avgjørende. Advanias tilbud svarte til Mestas behov og verdier.
Advania

Vår kunnskap er din fremtid