Advania fullfører kjøpet av Visolit
Pressemelding 30.09.2021

Advania fullfører kjøpet av Visolit

Som oppfølging til pressemeldingen den 10. august 2021 har Advania gleden av å informere om at oppkjøpet av Visolit er fullført og eierskapet formelt overført.

Advania AB («Advania»), en av Nordens ledende fullservice IT-leverandører, har fullført transaksjonen med IK Investment Partners («IK») om kjøp av 100 % av aksjene i Visolit AS («Visolit»), en ledende leverandør av IT-løsninger og skytjenester til bedriftsmarkedet i Sverige og Norge.

Goldman Sachs Asset Management fortsetter som hovedaksjonær i Advania-konsernet, mens IK IX Fund går inn som minoritetsaksjonær i det sammenslåtte konsernet og danner et nytt og sterkt partnerskap med omfattende IT-ekspertise i Norden.

Samlet vil konsernet ha en omsetning på drøye 9 milliarder svenske kroner og rundt 2550 ansatte. Ekspertisen hos både Advania og Visolit vil bli forent for å tilby et solid, omfattende og dyptgående utvalg av IT-tjenester skreddersydd for hver enkelt kunde. Målet er å bli Nordens foretrukne leverandør av IT-tjenester, med basis i begge selskapenes eksepsjonelle evne til utvikling og entreprenørskap, med en desentralisert modell tett på kunden.

«Det er fantastisk å kunne fullføre transaksjonen med Visolit og deres eiere. Vi fokuserer nå på å ønske alle nye medarbeidere og kunder velkommen, og på at den sammenslåtte enheten skal fortsette reisen som Nordens foretrukne leverandør av IT-tjenester", sier Mikael Noaksson, CEO i Advania.

For mer informasjon, kontakt:

Mikael Noaksson, CEO Advania AB
E-post: mikael.noaksson@advania.com
Telefon: +46 76 140 00 80

Om Advania AB

Advania er et nordisk IT-selskap med kontorer på 27 ulike steder i Sverige, Island, Norge, Finland og Danmark. Selskapet fokuserer på å hjelpe kunder med å forbedre ytelsen ved innovativ bruk av de beste IT-plattformene og ‑tjenestene som er tilgjengelige. Advanias tjenester leveres til mange tusen næringslivskunder, multinasjonale selskaper, myndigheter og offentlige institusjoner, samt store, små og mellomstore selskaper i samfunnet. Advanias røtter kan spores tilbake til 1939, da en islandsk gründer startet et verksted for reparasjon av kontorutstyr i Reykjavik. I de neste tiårene oppsto det tre separate IT-selskaper i tre av de nordiske landene, Island, Sverige og Norge. I 2012 gikk de sammen om å danne Advania. Mer informasjon finnes på nettsiden www.advania.com.

Om Visolit AS

Visolit er et teknologikonsern med sterk geografisk tilstedeværelse i Norden, og er en etablert partner innen skytjenester og digital transformasjon på det nordiske markedet. Visolit har en omfattende portefølje av skybaserte ende-til-ende-tjenester, samt konsulent‑, sikkerhets‑ og integreringstjenester. Visolit har lang erfaring med levering av IT-løsninger til bedriftsmarkedet, og skytjenester har vært en del av selskapets DNA fra starten. Historien strekker seg helt tilbake til 1997 og grunnleggelsen av TeleComputing. Visolit ble lansert som nytt varemerke i januar 2019 for å samle oppkjøpte selskaper under samme navn og skape en felles identitet og kultur.

Related articles