Konsulenttjenester i Norge med oppkjøp av eXspend | Advania
Pressemelding 25.04.2022

Advania styrker sine konsulenttjenester i Norge med oppkjøpet av eXspend

Med oppkjøpet av eXspend AS ("eXspend"), vil Advania AB ("Advania") forsterke sine profesjonelle tjenester for å hjelpe kunder på sin digitale reise. Oppkjøpet underbygger Advanias ambisjon om å bli den foretrukne IT-leverandøren i Nord-Europa med et komplett tjenestetilbud til eksisterende og nye kunder.

Nøkkelinformasjon om transaksjonen:

  • Advania, et porteføljeselskap av fond forvaltet av Private Equity-teamet hos Goldman Sachs Asset Management, har kjøpt opp eXspend fra ledelsen og andre aksjonærer.
  • Advania, med røtter tilbake til Island i 1939, er en ledende IT-leverandør i Nord-Europa med virksomhet i Sverige, Island, Norge, Storbritannia, Danmark og Finland.
  • eXspend er et strategisk rådgivnings-, konsulent- og programvareselskap med fokus på sky og digitalisering i SMB-markedet i Norge.
  • Transaksjonen gjør det mulig for Advania å skalere de profesjonelle tjenestene i Norge, og fortsette å bygge et bredt tilbud innen rådgivning, drift og produkt- og programvaretjenester.


Advania-gruppen har som mål å bli den foretrukne IT-leverandøren i Nord-Europa. I Norge gjør denne kombinasjonen at Advania kan tilby et bredere utvalg av profesjonelle tjenester til både eksisterende og nye kunder. Videre vil Advania og eXspend skape en førsteklasses arbeidsplass for ansatte, som lar de eksepsjonelle talenter fra begge selskapene blomstre i et gründermiljø og med en desentralisert modell nær kundene i det norske markedet.

- Det er veldig spennende for oss å ha Hans-Ingar og eXspend-teamet med i Advania på vår vekstreise i Norge. Oppkjøpet «passer som hånd i hanske» i Advania, og sikrer at ansatte kan videreutvikle seg og vokse. Vi ser betydelige muligheter for å bringe den nye kompetansen til våre kunder i det norske markedet, sier Espen Hartz, CEO i Advania Norge.

Forholdet mellom Advania og eXspend har vært solid i mange år, og dette er riktig tidspunkt for å gå sammen for å vokse videre.

– Etter fire svært vellykkede år med å bygge eXspend er vi nå klare for neste steg på vår reise. Det er derfor en glede å kunne slå seg sammen med Advania, som vi anser som det mest attraktive IT-selskapet i Norge. I Advania skal vi sammen skape en unik kultur som setter konsulenten og kompetanse i sentrum, samt har fokus på å løfte rådgivning og konsulentfaget innenfor IT til et nivå det virkelig fortjener å være på. Sammen med våre innovative kunder, er vi faktisk helt avgjørende for å skape en bærekraftig utvikling for samfunnet vårt. Ved å samkjøre den rådgivende forretningen til eXspend med de dyktige konsulentene i Advania, vil vi ha alle muligheter til å utvikle et konsulentmiljø av og for de som ønsker å bli de beste IT konsulentene i markedet. Våre rådgivere vil også passe perfekt inn sammen med eksisterende produkt- og Managed Services forretning i Advania, sier Hans-Ingar Løvstad, CEO i eXspend.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

eXspend AS
Hans-Ingar Løvstad, CEO eXspend
E-post: hans@expend.no
Telefon: +47 930 66 096

Advania AB
Espen Hartz, CEO i Advania Norge
E-post: espen.hartz@advania.no
Telefon: +47 930 29 688

 

Om Advania AB

Advania er et nordeuropeisk IT-selskap, med røtter tilbake til 1939, som opererer i Sverige, Norge, Storbritannia, Island, Finland og Danmark med mer enn 3700 ansatte. Selskapet fokuserer på å hjelpe kunder til å forbedre ytelsen og være en partner i deres digitale reise, med innovativ bruk av de beste tilgjengelige IT-plattformene og -tjenestene. Advania betjener tusenvis av bedriftskunder, multinasjonale foretak, myndigheter og offentlige institusjoner, store, små og mellomstore bedrifter i alle aspekter av samfunnet.

For mer informasjon, vennligst besøk www.advania.com.

Om eXspend AS

eXspend er et profesjonelt tjenesteselskap innen IT-tjenester med ekspertise innen strategisk rådgivning, prosjektledelse, programvareinnkjøp og endrings- og organisasjonsutvikling. I tillegg stiller selskapet med IT-konsulenter som spesialiserer seg på fremtidsrettet teknologi, skyløsninger og moderne driftsmodeller. Med vår bemanningsvirksomhet finner vi også riktig ansettelse for våre kunder, midlertidig eller permanent, til alle typer stillinger og prosjekter. eXspend er lokalisert i Oslo-området. 

For mer informasjon, vennligst besøk www.exspend.no

Om Goldman Sachs Asset Management Private Equity

Goldman Sachs Asset Management tilbyr et dedikert partnerskap og fokus på langsiktig ytelse til kunder over hele verden. Goldman Sachs (NYSE: GS) leverer investerings- og rådgivningstjenester til verdens ledende organisasjoner, finansielle rådgivere og enkeltpersoner, basert på deres tilkoblede globale nettverk og skreddersydde innsikt. GS er ansvarlig for å overvåke mer enn $ 2 billioner i eiedeler over hele verden per 31 mars 2021. GS er drevet av en lidenskap for kunders prestasjoner, og skaper langsiktige relasjoner basert på kompetanse, bærekraftige resultater og felles suksess over tid. Goldman Sachs Asset Management investerer i private equity, growth equity, private unoterte selskaper, eiendom og infrastruktur. Private Equity-virksomheten i Goldman Sachs Asset Management ble etablert i 1986 og har investert over 75 milliarder dollar siden oppstart. Med en kombinasjon av et globalt nettverk av relasjoner, en unik innsikt på tvers av markeder, bransjer og regioner, og verdensomspennende ressurser, konstruerer GS bedrifter og akselerere verdiskapingen på tvers av sine porteføljer.

For mer informasjon, vennligst besøk: www.goldmansachs.com

Relaterte artikler