Skytjenester

Med skybasert løsning fikk Unicare full oversikt over eget IT-miljø

Med et IT-miljø i skyen har Unicare fått en sikker, fleksibel og skalerbar løsning som egner seg godt for en privat helsevirksomhet med hyppige endringer.

– Vi valgte Advania på grunn av totalbildet. De hadde selvtillit nok til å si at de kunne sette i gang med en skymigrering etter veldig grundig forarbeid i salgsfasen. I denne fasen hadde Advanias konsulenter utført en grundig behovsanalyse for å kunne gi oss de beste rådene, sier Ståle Evenshaug, IT-direktør i Unicare.

Evenshaug har lang erfaring fra IT-bransjen, blant annet som produktsjef. Han har alltid vært tett på de som utvikler de tekniske løsningene, og nå jobber han tett med Advanias konsulenter om å løfte Unicare fra et hybrid miljø til en skyløsning i Microsoft Azure.

En helhetlig IT-leveranse

Så langt har Advanias konsulenter avviklet Unicares lokale datasenter og flytte IT-miljøet ut i skyen. Her blir alle systemene gjort tilgjengelige ved hjelp av Azure Virtual Desktop. Det betyr at alle ansatte i Unicare har tilgang til informasjonen de trenger, uavhengig av hvor de befinner seg. 

– Vi har hatt mulighet til å levere en helhetlig IT-løsning til Unicare. Det innebærer at vi også har levert maskinvare og etablert nye printer- og nettverksløsninger ved behov for det, i tillegg til at vi drifter deres nettverk, sier Andreas Bjørneboe, salgssjef i Advania.

– IT-sikkerhet i flere dimensjoner

Unicare opererer innen privat helse og har behov for IT-løsninger som er skalerbare og kan tilpasses skiftende forutsetninger. Virksomheten er i tillegg avhengig av høy grad av sikkerhet i sitt IT-miljø.

– Det Advania først og fremst skal sørge for at vi har er sikkerhet i flere dimensjoner. Det vil si både drifts- og informasjonssikkerhet. Vi har blant annet inngått avtale om SOC-tjeneste som gjør at vi skal kunne ha tilfredsstillende kontroll på det som eventuelt måtte oppstå, sier Evenshaug.

Det er viktig for Evenshaug og Unicare at de ikke selv mister oversikt over eget IT-miljø.

– Vi får levert en tjeneste vi har fullt innsyn i. Det har vært et savn når vi har satt ut IT-driften tidligere. Med Advania som IT-leverandør er vi trygge på at vi beholder oversikt over eget miljø og at vi også sitter med en hånd på rattet.

Relaterte artikler

Skytjenester NAF - En forlenget IT-arm

NAF - En forlenget IT-arm

Da NAF skulle åpne nytt senter i Bergen, ventet de utålmodig på utstyr som aldri kom. Da tok driftssjef Anders Oulie en telefon til Advania. Klokken 14 dagen etter var 22 skjermer levert på de nye kontorene. – De bare kastet...

Skytjenester VITA - En digital transformasjon

VITA - En digital transformasjon

Digital transformasjon i jakten på den beste kundeopplevelsen. I en bransje med stadig økende konkurranse, har kosmetikkjeden VITA gjennomført et omfattende digitalt transformasjonsprosjekt. Dette for å sørge for at...