Nortek flyttet datasenter ut i skyen: – Vi jobber smartere og mer effektivt med ny IT-plattform
Skytjenester

Nortek flyttet datasenter ut i skyen: – Vi jobber smartere og mer effektivt med ny IT-plattform

Med Advania som IT-partner flyttet det norske produksjonsselskapet Nortek datasenteret sitt fra egne lokaler til Microsoft Azure skyplattform. Det førte til smartere, tryggere og mer effektiv jobbing – uten at de mistet styringen over eget IT-miljø.

Da Nortek, som utvikler og produserer undervannsinstrumenter, skulle flytte alle sine servere fra et lokalt datasenter til Microsoft Azure skyplattform, valgte de Advania som sin IT-partner. Therese Baas, IT-direktør i Nortek, forteller at Advania var transparente og åpne om hva de kunne levere til hvilken pris i anbudsprosessen.

– Vi valgte Advania som IT-partner fordi de kunne tilby oss en god pris og hadde mye erfaring og kunnskap. Det føltes som et trygt valg, sier Baas.

Nå som Nortek har fått en ny IT-plattform for sine brukere ser de også at estimatene Advania presenterte i anbudsprosessen har vært realistiske.

– Vi synes tilbudet fra Advania så realistisk ut, og det har vist seg å stemme. Det har i tillegg vært rom for fleksibilitet underveis, hvilket har vært veldig bra og riktig for oss, legger hun til.

Med hånda på rattet

Atle Øverbø, prosjektleder i Advania, har ledet arbeidet med å flytte Norteks ressurser fra et lokalt datasenter og etablere selskapets nye, virtuelle datasenter i Azure.

– Advania er leid inn i prosjektet for å være gode rådgivere, og for å etablere og forvalte en ny løsning. Det har vært viktig for Nortek å fortsatt ha eierskap til løsningen og sitte med hånda på rattet selv. Det har vi lagt til rette for med Azure og de tilgangene de har nå, sier Øverbø.

Therese Baas i Nortek ønsket en ny løsning fordi hun så en mulighet for at Nortek kunne jobbe smartere og mer effektivt med en ny IT-plattform. Det var i tillegg viktig for henne at de skulle slippe å ha ansvar for et eget datarom og arbeidet det medfører.

– Vi er godt fornøyde med løsningen Advania har levert. Nå har vi også flere pågående prosjekter med Advania, som blant annet setter opp en egen utviklingsportal, sier hun.

Relaterte artikler

Skytjenester NAF - En forlenget IT-arm

NAF - En forlenget IT-arm

Da NAF skulle åpne nytt senter i Bergen, ventet de utålmodig på utstyr som aldri kom. Da tok driftssjef Anders Oulie en telefon til Advania. Klokken 14 dagen etter var 22 skjermer levert på de nye kontorene. – De bare kastet...

Skytjenester VITA - En digital transformasjon

VITA - En digital transformasjon

Digital transformasjon i jakten på den beste kundeopplevelsen. I en bransje med stadig økende konkurranse, har kosmetikkjeden VITA gjennomført et omfattende digitalt transformasjonsprosjekt. Dette for å sørge for at...