9 blogger og podcaster å følge for å følge med på trender | Advania
Moderne IT-løsninger IT- trender 27.12.2019

Blogger og podcaster du bør følge for å holde deg oppdatert på IT-trender

Som ansvarlig for din virksomhets IT-avdeling er du en sentral bidragsyter til den digitale utviklingen og omstillingsprosessene dette medfører. I en slik posisjon er det viktig å være nytenkende, fremtidsrettet og oppdatert på hva som rører seg i din bransje.

Dette handler ikke bare om muligheten til å være først ute med de nyeste trendene, men også om å kunne identifisere og avdekke eventuelle trusler og kritiske hendelser.

Både teknologi- og forretningsutvikling er områder som er i rask endring, og det krever mer enn årlige konferanser og samlinger for å holde seg oppdatert på nye trender. Derfor bør du i tillegg sørge for at du har tilgang på daglige, ukentlige eller månedlige oppdateringer på små og store nyheter fra din bransje.

 

Hold deg oppdatert på trender og teknologiske nyvinninger

Det er mange måter å oppsøke slike jevnlige oppdateringer, men vi anbefaler at du i det minste følger et utvalg interessante podcaster og blogger. For å gjøre det enklere for deg å manøvrere i et stort og uoversiktlig farvann har vi laget en oversikt over de 9 mest relevante bloggene og podcastene for deg som jobber med IT og digital forretningsutvikling.

 

1. Microsofts blogg om teknologiske nyvinninger


Microsoft er en selvsagt kilde til informasjon om teknologiske nyvinninger og bruken av disse i arbeidslivet. Derfor er også deres blogg et sted hvor du finner massevis av nyttig informasjon og inspirasjon om alt fra innovasjon og nye verktøy til spennende tanker om fremtidens bruk av teknologi.

 

2. Microsoft 365: En blogg om Microsofts tjenester 

Microsoft har også en blogg med mye nyttig informasjon sine tjenester. Her kan du blant annet lese om hvordan du og din virksomhet kan få mest mulig ut av programmer som Microsoft Teams, OneDrive og Virtual Desktop. Vet du for eksempel hvordan du kan bruke ditt Microsoft-administrerte skrivebord til å støtte din bedrifts digitale transformasjon?

 

3. Difis blogg om digitalisering og omstilling

Direktoratet for forvaltning og IKT drifter en blogg som gir deg masse nyttig informasjon om digitalisering, innovasjon og ledelse. Her kan du blant annet lese mer om hvordan du som leder skal sørge for at virksomhetens investeringer gir gevinst, hva som skal til for å gjennomføre en vellykket digital transformasjon og hvorfor data er den nye oljen.

 

4. Datatilsynets personvernblogg

Lurer du på hvordan du kan ta hensyn til personvernlovgivningen når du leder virksomheten gjennom en digital omstillingsprosess? Da er Datatilsynets blogg Personvernbloggen noe for deg. Her finner du kommentarer og meninger om personvernspørsmål og om utfordringene digitaliseringen fører med seg samt forslag til gode løsninger.

 

5. Podcasten Teknologimagasinet Aftenposten

I Aftenpostens teknologimagasin får du en rask og forbrukervennlig oppdatering på hva som har skjedd i teknologiens verden den siste tiden. Episodene varer mellom 20 og 30 minutter, så her får du mye informasjon på kort tid, servert på en underholdende og lett fordøyelig måte.

 

6. Harvard Business Review

Harvard Business Reviews podcast HBR IdeaCast tilbyr informasjon om den nyeste teknologien i et forbruker- og forretningsvennlig perspektiv. Lytt til podcasten og lær mer om alt fra hvordan AI endrer måten vi jobber på, hvordan du kan bruke teknologi til å bli mindre distrahert på jobb og hvorfor IT-eksperter blir gode ledere.

 

7. Smarter with Gartner

På bloggen Smarter with Gartner får du de mest aktuelle nyhetene om teknologi og innovasjon. Følger du Gartners blogg vil du alltid være oppdatert på hva som skjer i markedet, hvilke trender som er på vei opp og ha jevn tilgang tips til hvilke investeringer du bør satse mer på fremover.

 

Hvordan få gjennomslag for digitalisering?

Oppdatert informasjon om utviklingen innen både moderne forretningsutvikling og teknologiske nyvinninger gir deg et godt grunnlag for å ta beslutninger som er til det beste for akkurat din bedrift.

Dersom du i tillegg er nødt til å overbevise ledelsen og få gjennomslag for dine forslag hjelper vi deg litt på veien.

 

Relaterte artikler