Fra helse til IT: Et riktig valg
Team Advania 09.12.2022

Fra helse til IT: Et riktig valg

Hun er eneste kvinne i en avdeling med 22 ansatte, men da Anette Eidslott skiftet bransje fra helse til IT, var det som å komme hjem.

Som barn skrudde hun fra hverandre PC-en bare for å sette den sammen igjen. Og hun og de to søstrene hadde fri tilgang til Nintendo og elsket dataspill. Men selv om Anette Eidslott alltid hadde en interesse for teknologi, valgte hun å utdanne seg innen helse. Hun jobbet som radiograf i to år før hun skiftet beite og begynte å studere informatikk ved NTNU.

Har ikke angret en dag

Anette er glad for at hun tok steget og byttet karrierevei, selv om det der og da føltes som en veldig stor – og dyr! – endring.
– Jeg har ikke angret en dag på at jeg valgte IT i stedet for helse. Når man er 18 tenker man ikke på turnusarbeid, lav lønn og at det kan være vanskelig å få fast stilling. IT-bransjen kommer med noen store plussfaktorer; det er veldig fleksibelt, man er ettertraktet arbeidskraft og har store valgmuligheter, sier hun.

Anette jobbet som teknisk kundekonsulent og IT-konsulent i tre år før hun begynte å jobbe som konsulent i Public Cloud hos Advania. På alle prosjekter jobber hun i team med en seniorkonsulent, og ofte handler det om å flytte en virksomhets IT-løsninger til skyen, eller å forbedre det kunden allerede har av skyløsninger.
– Det er veldig spennende, jeg kommer bort i mange spennende kunder og lærer mye som jeg ellers ikke ville lært. Vi bidrar med viktige ting; i forbindelse med tv-aksjonen jobbet for eksempel flere i min avdeling med å sette opp en skalerbar løsning for websidene til Leger uten grenser, da føler man jo virkelig at man jobber med noe meningsfylt.

– Mange jenter ville synes at IT er veldig gøy

Anette stortrives på jobb, men skulle gjerne sett at flere jenter valgte samme yrke som henne selv. På studiene var de fem jenter av 40, og Anette var nestleder i organisasjonen Jentenett som jobbet for å skape et godt miljø for jentene ved studiet.
– Mange jenter ville synes at IT er veldig gøy, de bare vet ikke nok om det til å velge det. Noen tenker at IT er vanskelig å lære seg, men det er ikke det. Det er også viktig å huske på at man ikke må være gamer eller kunne noe om teknologi fra før. I IT endrer ting seg veldig fort og alle må lære seg nye ting hele tiden. Når du er ferdig utdannet har du fortatt mye å lære, og du vil lære alt du trenger i den jobben du får. Det viktigste i IT er at man må like utfordringer og endring, og trives med at løsningene og svaret ikke alltid er åpenbart. Man må være litt kreativ!

– Hva synes du er det morsomste med jobben din?

– Å løse problemer når det oppstår noe som kanskje ikke står forklart noe sted. Da er det veldig gøy å få det til. Og så er det veldig spennende med de ulike bransjene vi jobber med, og de ulike behovene vi dekker. Vi hjelper til med viktige ting! Det er veldig givende.

Relaterte artikler

Team Advania Suksess med prosess | Advania
23.06.2023

Suksess med prosess

Dennik Aksjøberg var ikke så opptatt av prosesser, helt til han fikk ansvaret for en ISO-sertfisering. Nå har han god oversikt og et nyttig system som viser vei.