Team Advania 14.11.2022

Fra kundeservice til prosjektledelse

Da Filip Urbanik startet i Advania i 2015, var det som lærling. I dag jobber han som prosjektleder og er glad for den unike kompetansen som internrekrutteringen har ført med seg. 

I Advania er vi opptatt av at folk skal kunne utvikle seg gjennom nye muligheter og roller. Det er ikke noe vi bare snakker om. Tidligere har vi skrevet om Vegard Mathisen og Thomas Kraus som begge har hatt en spennende karriereutvikling i Advania, og det er mange med lignende historier. En av dem er Filip Urbanik, som har vært med på laget siden 2015, da han startet som lærling. Bare hør her:

Jeg begynte som lærling i Telecomputing (senere Visolit og så Advania) i 2015. Jeg startet på kundeservice og litt i Onsite (system for eiendomsforvaltning). I 2017 fikk jeg fagbrev og fast ansettelse, og derfra var veien kort til stillingen som Incident manager og så Change manager i 2019. I denne jobben håndterte jeg blant annet innkommende endringer, samt estimerte anbefalte endringer for kundene. Jeg hadde tett kontakt med kundene, noe jeg alltid har trivdes godt med, og ønsket å utvikle meg videre mot prosjektledelse.

– Hva gjorde du da?

– Jeg fikk muligheten til å gjennomføre nødvendige kurs, og tidlig i 2022 fikk jeg tilbud om en stilling som prosjektleder. Jeg holder i en stor del av prosjektene våre mot Color Line som er en stor kunde, i tillegg til at jeg jobber med flere nykunde-prosjekter og et digitaliseringsprosjekt.

– Hva gjør du som prosjektleder?

– Jeg analyserer prosjektet; hva som skal leveres når og ressursbehov, skaffer nødvendige ressurser, tilrettelegger nødvendige verktøy, lager prosjektplan, følger opp internt og eksternt og har kontroll på prosjektet med tanke på frister og budsjett.

– Trives du?

– Absolutt! Jeg trives veldig godt og er veldig glad for den muligheten Advania har gitt meg til å utvikle meg i den retningen jeg selv ønsket. Fordelen med internrekruttering er at man drar med seg erfaring fra tidligere stillinger som gir kompetanse på andre områder enn de som i utgangspunktet er tiltenkt ny stilling.

– Hva driver du med når du ikke er på jobb?

– Jeg elsker fysisk aktivitet i form av styrketrening, stisykling på sommeren og alpint på vinteren. I tillegg elsker jeg å holde på med alt som har med motor å gjøre. Mye av fritiden går i biler og motorsykler. Det er full fart!

Relaterte artikler

Team Advania Suksess med prosess | Advania
23.06.2023

Suksess med prosess

Dennik Aksjøberg var ikke så opptatt av prosesser, helt til han fikk ansvaret for en ISO-sertfisering. Nå har han god oversikt og et nyttig system som viser vei.