Nye muligheter i Advania
Team Advania 01.09.2022

Nye muligheter i Advania

Vegard Mathisen byttet beite i Advania og gikk fra å jobbe med intern IT til å bli rådgiver med tett kundekontakt. – Jeg er glad for at jeg jobber et sted hvor det finnes slike muligheter, sier han.

Det var ikke det at han mistrivdes med å jobbe med intern IT. Tvert imot. Han har drevet med det i Advania helt siden han var ferdig med Fagskole i 2016, og Vegard har alltid likt å hjelpe ansatte med PC-er, telefoner, passordtrøbbel og tilganger. Samtidig jobbet han som konsulent og sjonglerte de to rollene, men han ønsket å lære mer og være en del av et større miljø med noen faglige forbilder hvor han kunne bli en enda bedre rådgiver. Da muligheten kom i avdelingen Solution architects, var det bare å takke ja.

Tett på kundene

Nå jobber Vegard som Customer Solution architect – også kjent som Technical account manager (TAM).Vegard sin jobb er å være bindeleddet mellom kundens IT-avdeling og Advanias leveranseapparat, han er sparringspartner og rådgiver for kunden.

– Jeg trives med kundekontakt, å være tett på og bli kjent med kunden. Da blir det mer at vi jobber sammen og samarbeider om løsningene, heller enn at vi bare leverer noe. Det er viktig for meg å jobbe med interessant teknologi – og at jeg får utfordret meg selv litt. Det får jeg nå, sier Vegard, som stortrives i sin nye avdeling.

– Det er en sjukt bra gjeng og jeg har blitt tatt utrolig godt imot av både leder og kollegaer. Det er veldig bra å jobbe der, sier Vegard, som høster godord fra sin nye leder, Håvard Høieggen:

 Vegard er en dyktig og hyggelig kollega som allerede bidrar sterkt til trivsel og faglig utvikling. Han får bruke av sin erfaring samtidig som han videreutvikler talentet sitt innen ny teknologi – og deler gode råd med noen av våre viktigste kunder. Det er veldig bra – og viktig – at ansatte i Advania har muligheten til å lære nye ting og utvikle seg. Det er ikke konkurranse mellom avdelingene, men heller et fokus på hva som er best for den ansatte – og for Advania som helhet. Vegard er et strålende eksempel på det, sier Håvard.

Vegard sin tidligere leder, Per-Gunnar Furuseth, er glad for at Vegard har funnet seg godt til rette i ny stilling.

Jeg visste at han ønsket flere utfordringer og lovet at jeg skulle hjelpe ham med det. Det viktigste for oss var å beholde ham i Advania og det lyktes vi med, sier Per-Gunnar.

Vi hjelper hverandre

Utfordringen med å ha jobbet lenge med intern IT og så går over i noe annet, er jo at folk ikke slutter å ta kontakt når de får IT-trøbbel. Sånn er livet for Vegard også.

– He he, det kommer en del henvendelser, ja. Men det er ofte småtteri som tar fem minutter. Jeg sier fra hvis det er for mye. Men jeg føler at det er sånn her i Advania, man spør og så får man hjelp, vi hjelper hverandre. Det er ikke noe problem.

Alt vel på jobb der, altså. Og hva med Vegard privat? Jo, han spiller golf, liker å se på fotball og sjakk, og ikke minst: lage pizza.

– Jeg har fått meg en Ooni Koda 16, den steker pizzaen på 500 grader. Det tar jo bare ett minutt og blir utrolig godt. Om jeg lager sausen selv? Ja, ja. Selvsagt. Jeg lager en stor porsjon så jeg har til å legge i fryseren også. Det er jo litt mye jobb å lage pizza, da. Mye mel og søl. Men det er så godt. Jeg skal stå ute og lage pizza hele året, jeg nå.

 

Vil du vite mer om å jobbe i Advania eller se våre ledige stillinger? Da bør du gå til vår "Jobb i Advania" side.

Relaterte artikler

Team Advania Suksess med prosess | Advania
23.06.2023

Suksess med prosess

Dennik Aksjøberg var ikke så opptatt av prosesser, helt til han fikk ansvaret for en ISO-sertfisering. Nå har han god oversikt og et nyttig system som viser vei.