IT-leverandør Moderne IT-løsninger 26.06.2019

Tjenesteutsetting av IT: Hva koster det?

Hva bør du egentlig legge til grunn for vurdering av tjenesteutsetting av din IT-drift? Det er lett å glemme elementære punkter, og derfor har vi samlet de for deg.

Ofte er kostnadsreduksjon den viktigste begrunnelsen for tjenesteutsetting av IT. Men bør kostnadsreduksjonen være viktigst når du skal vurdere om din bedrift skal tjenesteutsette? Hvis kostnadskutt er viktigst for deg, kan det være fort gjort å glemme alt annet som er viktig - for eksempel sikkerhet og kvalitet.  

Så hva koster egentlig tjenesteutsetting av IT for din bedrift? Og hva bør være inkludert i prisen du betaler?  

 

Hva koster det?  

Det vil alltid være flere faktorer som spiller inn på prisen du må betale for tjenesteutsetting. Du bør gjøre research og prate med de forskjellige leverandørene for å skape deg et bilde av hva som inngår i totalkostnaden. På denne måten vil du se hva du faktisk får i tjenesten du betaler for. Se etter tjenesteleverandører som kan levere god og stabil IT-drift og hjelpe deg med å nå dine forretningsmål. Let etter leverandører som kan gi god sikkerhet, har kompetanse og kvalitet i alle ledd. 
 
 

Sikkerhet  

Det er estimert at cyberkriminalitet koster mange milliarder dollar årlig på verdensbasis. Derfor bør du velge leverandører som tar ansvar for at sikkerhet er en naturlig del av løsningen. Hvis ikke kan det kunne koste deg dyrt. Prisen du betaler for sikkerhet gir deg trygghet, så ikke overse dette i regnestykket ditt.  

Gjør research og kontakt tjenesteleverandørene for å finne ut om sikkerhet er noe de har erfaring med og kompetanse på. Spør om de er sikkerhetssertifiserte, og forhør deg litt om generell sikkerhetskompetanse. Spør også om råd til hvilke sikkerhetstiltak din bedrift bør ta fremover. 

Er sikkerhet ivaretatt i det eksisterende IT-miljøet i bedriften din? Les mer om hvordan du ivaretar sikkerhet i skyen sammen med Advania.

 

 

Kompetanse og kvalitet  

Uavhengig av pris, bør du se etter en partner som har lang erfaring med IT, og som samtidig har velprøvde tjenester som kan sikre deg konkurransefordeler i ditt marked.  

IT-bransjen er i kontinuerlig utvikling og endring. Du bør derfor se etter leverandører som hele tiden jobber for å videreutvikle kompetansen. Dette kan påvirke prisen noe, men du vil være tjent i lengden med å ha en tjenesteleverandør som alltid vil kunne gi deg den beste kvaliteten på løsningene, samt kompetansen som trengs for å videreutvikle de beste tjenestene. 

Les også: 5 grunner til å outsource driften av IT. 

 

Budsjett?  

Tjenesteutsetting kan være en god måte å få ned IT-kostnadene på. Samtidig er det viktig å knytte alle investeringene du foreslår til virksomhetens forretningsmål. Har du tatt sikkerhet og kvalitet med i beregningen for budsjettet? Sikkerhet, kvalitet og kompetanse koster, men kan være det som gjør at din bedrift når forretningsmålene dere har satt. 

 

Spør - det koster ingenting  

Ikke vær redd for å stille spørsmål til de forskjellige leverandørene. Dette vil ikke koste deg noen ting, annet enn din egen tid. Du får en unik mulighet til å kartlegge hva leverandøren kan gi deg, samtidig som du vil få svar rundt leveransen av IT-tjenestene du ønsker å sette ut. 

Ved å opprette en dialog med tjenesteleverandøren kan du kartlegge flere ting. Ditt førsteinntrykk kan blant annet gi deg en indikator på hvordan samarbeidet vil bli og hva du kan forvente deg av support og oppfølging. Og sist men ikke minst, skap deg et bilde av om tjenesteleverandøren kan bidra til det mest essensielle ved tjenesteutsetting: Tilgang til sikkerhet, kvalitet og kompetansen som gjør at din bedrift kan nå sine forretningsmål.