Digitalisering Digital arbeidsplass 08.12.2020

5 gode grunner til at du bør digitalisere bedriften din

Det digitale skiftet i samfunnet byr på flere ulike utfordringer for mange bedrifter. Her er noen viktige grunner til at din bedrift må digitalisere i dag.

Det digitale skiftet i samfunnet byr på operasjonelle og konkurransemessige utfordringer for mange bedrifter. Her er noen viktige grunner til at din bedrift må digitalisere i dag.

Hvorfor digitalisere virksomheten?

Digitalisering er avgjørende for at virksomheten skal overleve i dag og i fremtiden. Vi ønsker å understreke at dette ikke er ett av flere alternativer for investering, men en absolutt nødvendighet dersom din virksomheten skal fortsette å være en konkurransedyktig aktør i dagens samfunn. Vår konklusjon er: Du må digitalisere.

Den raske teknologiske utviklingen skaper ikke bare nye digitale muligheter for bedrifter, men også økte forventninger fra forbrukerne og samarbeidspartnere. Vi krever at virksomhetene vi handler av eller samarbeider med har brukervennlige, friksjonsfrie løsninger, at de kjenner oss igjen og vet hva våre behov er og at tjenestene de leverer er spesielt tilpasset våre unike behov. 

Les mer: 10 tegn på at du har behov for å investere i din digitalisering.

 

 

Fordeler med digitalisering

Det er mange fordeler med å digitalisere virksomheten. 

  • bedre kontroll
  • dypere innsikt
  • mer tid til kjernevirksomheten

Digitaliserte bedrifter har høyere produktivitet og bedre effektivitet enn mindre digitaliserte bedrifter. Oppgaver som utføres manuelt tar lengre tid, gir høyere kostnader og reduserer fokus på bedriftens kjernevirksomhet. Hvis du digitaliserer bedriften frigjører du også de ansattes tid. Denne tiden kan og bør heller brukes til å styrke kompetanse som driver omsetningsvekst.

 

Derfor-er-du-nødt-til-å-digitalisere-v3.jpg

 

En stor fordel med digitalisering er at det gir transparens. Digitale prosesser er mye enklere å spore og dokumentere enn manuelle prosesser. Dette gjør det enklere å hente ut verdifull informasjon. Med riktige verktøy til å håndtere store datamengder, vil det være mye enklere for deg å sette tall på hvordan bedriften din faktisk opererer, og bruke disse til å effektivisere arbeidet ytterligere. Du trenger ikke lenger å ta noe på magefølelsen.

 

Begynn med å ta i bruk skyen

Dersom du sørger for at digitaliseringen foregår på riktig måte og har en gjennomarbeidet strategi i bunnen, vil ikke digitalisering føre til noen ulemper for din virksomhet. Dette gjelder alle virksomheter, uansett størrelse.

Skal vi trekke fram én ting ethvert selskap burde gjøre så fort som mulig, så er det å skaffe en god skyløsning. Når alle filer er lagret på nett og oppgaver utføres gjennom samme sky, får du større fleksibilitet, bedre databeskyttelse og tettere samarbeid internt i bedriften.

Større fleksibilitet oppstår som en følge av at alle har tilgang til virksomhetens dokumenter og filer, uansett hvor de befinner seg. Du får også bedre sikkerhet fordi plattformen håndteres av profesjonelle sikkerhetseksperter og fordi svakhetene ved et fysisk eller lokalt arkiv elimineres. En skyløsning forbedrer også bedriftens potensial for samhandling fordi alle til enhver tid vil være oppdatert.

 

Lær hvordan du digitaliserer bedriften

Vil du vite mer om hvordan du kommer i gang med digitaliseringen av din virksomhet? Last ned vår guide med 7 steg som tar deg gjennom hvordan du kan drive virksomhetens digitale forretningsutvikling.

 

 

Ofte stilte spørsmål:

 

Hvorfor skal jeg digitalisere bedriften?

Du bør digitalisere din bedrift for å beholde din posisjon i markedet og oppnå økt konkurransekraft. Kunder, forbrukere og samarbeidspartnere forventer mer av virksomheter nå som den teknologiske utviklingen gjør det mulig å lage brukervennlige, personaliserte og tilpassede løsninger.

Hva er digitalisering?

Digitalisering handler om å begynne å bruke digitale verktøy på en måte som gir virksomheten nye muligheter og mer verdi.

Hva er fordelene med å digitalisere bedriften?

Fordelene med å digitalisere bedriften er at kunder, forbrukere og samarbeidspartnere fortsetter å kjøpe dine produkter og tjenester. Det vil også føre til at du kan beholde din posisjon i markedet, oppnå økt konkurransekraft og få flere muligheter for innovasjon og vekst.

Finnes det noen ulemper med å digitalisere bedriften?

Dersom prosessen med å digitalisere virksomheten gjøres på bakgrunn av en gjennomtenkt strategi, finnes det svært få ulemper ved å digitalisere bedriften.

Hvordan kommer jeg i gang med å digitalisere bedriften?

Du kommer i gang med å digitalisere bedriften ved å kartlegge hvilke muligheter du har. Vi anbefaler også å kontakte en strategisk IT-partner som kan hjelpe deg med å se mulighetene og finne de optimale løsninger som passer deg og din bedrift.

 

Relaterte artikler