5 fordeler med Azure Virtual Desktop og en virksomhet i skyen
Skytjenester Azure Virtual Desktop 04.10.2021

5 fordeler med Azure Virtual Desktop og en virksomhet i skyen

Et virtuelt skrivebord er et skrivebord du har tilgang på uansett hvor du måtte befinne deg og uansett hva slags enhet du bruker. Med Azure Virtual Desktop er du et steg nærmere en moderne, fleksibel og fullstendig skybasert virksomhet.

Advania er sertifisert Microsoft Gold Cloud Platform Partner. Våre rådgivere er spesialister på Microsofts offentlige skyløsning Azure. I over 20 år har vi levert skytjenester til norske virksomheter og vår erfaring tilsier at skytjenester er fremtiden.

Vi ser at virksomheter med hele forretningen i skyen både opererer mer effektivt og oppnår en høyere grad av sikkerhet enn virksomheter som har delvis skybaserte løsninger. Grunnen til det er at et fullstendig skybasert Microsoft Azure-miljø fungerer sømløst og smidig, kan administreres sentralt og gir optimal sikkerhet.

For virksomheter som ennå ikke har migrert til et fullstendig skybasert miljø kan vi anbefale en av de nyeste blant Microsofts skybaserte tjenester: Azure Virtual Desktop. Med dette virtuelle skrivebordet kan brukerne kjøre alle applikasjoner i Azure og IT-avdelingen kan begynne arbeidet med å bygge bro fra et lokalt til et skybasert miljø.

 

 

Advania satser på den offentlige skyen

Det er mange fordeler ved å plassere hele forretningen i Azure. I Advania setter vi public cloud first. Det betyr at vi jobber aktivt for å hjelpe virksomheter inn i et offentlig skybasert miljø. Vi anser dette som den mest effektive og hensiktsmessige veien mot en fullstendig digital transformasjon og en virksomhet med økt innovasjonstakt og gode, lønnsomme og moderne forretningsprosesser.

 

Citrix eller Azure Virtual Desktop?

Mange kjenner til programvaren Citrix’ virtuelle skrivebordsløsning og sammenligner denne med Azure Virtual Desktop. Begge tjenestene tilbyr virtuelle skrivebord, men fordelen med Microsofts nyeste tjeneste er først og fremst integrasjonen med Microsoft 365-pakken og alle de tilhørende applikasjonene.

Dette er applikasjoner så å si alle norske virksomheter benytter seg av i dag. Dersom din virksomhet har en Office 365-lisens har du allerede tilgang på Azure Virtual Desktop. Det du må gjøre for å komme i gang er å designe løsningen og opprette det tekniske oppsettet. Når dette er gjort betaler du kun for den kapasiteten du til enhver tid bruker. Dermed vil Azure Virtual Desktop i mange tilfeller være er en rimeligere og mer integrert løsning enn Citrix og andre virtuelle skrivebord.

 

5 fordeler med Azure Virtual Desktop og en virksomhet i skyen

Med Azure Virtual Desktop vil IT-avdelingen kunne jobbe mer sentralisert, de ansatte vil få mer fleksibilitet i hverdagen og behovet for kostbar maskinvare og lagringskapasitet vil bli redusert. Dette er positive utfall med en mer skybasert virksomhet.

Nedenfor går vi gjennom fem fordeler med Azure Virtual Desktop og en virksomhet i skyen.

 

1. Bedre sikkerhet og beskyttelse av data

Azure Virtual Desktop kjøres i sin helhet på Azures skyplattform. Azure bruker sikkerhetsfunksjonen Azure Active Directory (Azure AD) og beskytter på den måten all din data med betinget tilgang og multi- eller tofaktorautentisering. Dette er grep som beskytter deg mot 99,9 % av alle angrep.

Derfor er Azure Virtual Desktop en veldig sikker tjeneste. En stor fordel med at hele tjenesten kjøres i skyen er at tilgangen til applikasjonenes sårbarheter begrenses. Dette står i motsetning til den tradisjonelle måten å publisere applikasjoner via et datasenter. Med denne metoden må IT-avdelingen åpne porter som kan føre til at uvedkommende kan få tilgang til applikasjonenes sårbarheter. Når applikasjonene publiseres i Azure finnes det ingen slike åpne porter hvilket gir langt bedre beskyttelse.

 

2. Redusert belastning for IT-avdelingen

En av de største fordelene ved å ta i bruk Azure Virtual Desktop er muligheten til å forenkle distribusjonen av applikasjoner. Dette har tradisjonelt sett vært en tidkrevende oppgave for virksomhetens IT-avdeling ettersom det har vært nødvendig å gjøre dette lokalt på alle de ansattes enheter.

Med Azure Virtual Desktop kan dette administreres sentralt fra én maskin. Dermed kan IT-avdelingen spare tid og ressurser på reise, i tillegg til at økt eller redusert behov for kapasitet kan overvåkes fra ett sted og håndteres rask og effektivt om nødvendig.

 

3. Mer fleksibilitet i hverdagen

Virtuelle skrivebord gir de ansatte muligheten til å jobbe fra den enheten og lokasjonen de ønsker, uten at det går på bekostning av verken effektivitet eller sikkerhet. Med Azure Virtual Desktop får alle ansatte tilgang på sine filer og applikasjoner som om de brukte dem lokalt, selv om de for eksempel befinner seg hjemme eller på reise.

Brukeren får tilgang til skrivebordet sitt ved å laste ned en app eller åpne Azure Virtual Desktop i nettleseren. Ved innlogging brukes vedkommendes Azure AD-konto hvilket sikrer at tilgangen er trygg og at vedkommende er den han eller hun utgir seg for å være.

Les mer: Alt du trenger å vite om Azure Virtual Desktop.

 

4. Mindre krav til maskinvare

I tillegg til mer fleksibilitet, bedre sikkerhet og mindre administrativt arbeid for IT-avdelingen tilbyr Azure Virtual Desktop også muligheten for å kjøre flere økter samtidig fra samme maskin. Windows 10 Enterprise multi-session åpner for at flere brukere kan bruke sine virtuelle skrivebord fra én sentralisert maskin.

Dette reduserer behovet for dyr maskinvare som krever mye vedlikehold, uten at det går på bekostning av hastighet og kapasitet. Så lenge brukeren kun opererer i det virtuelle skrivebordet er det ikke behov for å laste ned dokumentene til den lokale enheten. Dette er både tryggere for virksomheten og enklere for brukeren.

 

5. Enkelt å skalere etter behov

Med muligheten for å kjøre flere økter samtidig ligger alt til rette for å skalere opp og ned etter behov. Dersom en ansatte slutter i jobben er det ikke like stort behov for å samle inn maskinvare og trekke tilbake tilganger som det tradisjonelt sett har vært.

Det området hvor du kan spare mest i driftskostnader er lagringskapasitet. Med Azure Virtual Desktop og OneDrive får du høy hastighet og bunnløs lagringskapasitet, uten at det koster deg noe ekstra eller at du betaler for mer kapasitet eller lagring enn det du til enhver tid benytter deg av. På denne måten kan du delegere mindre virtuelle miljøer og mindre lagringskapasitet til hver bruker, samtidig som du tilbyr markedets beste og mest fleksible tilgang til filer og dokumenter.

 

Advania hjelper deg i gang med oppsett av Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop er et steg på veien mot et komplett skybasert miljø i Azure. Våre eksperter står klare til å bygge dine virtuelle skrivebord i dag. Når du er klar for å sette i gang planlegger vi prosessen og bygger og designer dine skrivebord, før vi tester og ruller ut tjenesten i din virksomhets Azure-miljø.

I våre Azure Virtual Desktop-prosjekter holder vi en workshop med deg for å høre mer om dine forventninger og behov slik at vi kan bygge en plattform som er optimalisert for din virksomhet.

Relaterte artikler

Guide Hvilke IT-tjenester trenger du?
11.09.2023

Hvilke IT-tjenester trenger du?

Med et bredt spekter av ulike IT-tjenester kan det være utfordrende å identifisere hvilke tjenester som passer best etter dine behov. Enten du er en bedriftseier, en IT-ekspert eller bare en nysgjerrigper, er dette en guide...