graphical element
Gå tilbake

Identity and access Management (IAM)

Det er ikke lenger kun IT-avdelingen som har ansvar for IT-sikkerheten i bedriften. Når alle i organisasjonen er forventet å være på ulike systemer i løpet av arbeidstiden er det viktig å opprettholde sikkerheten. Det gjøres lettere med IAM!


Hva er IAM?

Identity and Access Management (IAM) er et system for å fordele hvem i bedriften som skal ha tilgang til hvilke programmer, alt etter hvilke roller de har og hvilke behov de har for tilgang i sitt arbeid. Med et IAM-system kan du tilpasse disse tilgangene uten å måtte logge inn i hvert enkelt program, du kan administrere tilganger og brukere på ett sted.

Fordeler med IAM

Å bruke IAM-systemer er en essensiell del av arbeidet med å styrke IT-sikkerheten til bedriften din. Du slipper å lage brukere og gi tilgang til systemer på kryss og tvers, alt kan gjøres gjennom ett IAM-system som også gir deg oversikt over brukeres tilganger. Dette sparer deg for både tid og penger. Det bidrar også til å opprettholde sikkerheten ved at du kan fordele tilganger til programmer basert på hva som er hver enkelt persons behov. På den måten har ikke alle full tilgang til programvaren med kun brukernavn og passord.


I Advania har vi lang erfaring med implementering av IAM-systemer. Lurer du på hvordan du mest effektivt kan ta i bruk IAM-system for din bedrift? Ta kontakt med oss her, eller sjekk ut våre IT-sikkerhetstjenester her!

SJEKKLISTE FOR SIKKERHET I MICROSOFT 365

Har du kontroll på sikkerheten i din virksomhet?

Andre relevante ord i denne kategorien