graphical element
Gå tilbake

Cyberangrep

Har du opplevd å få tilsendt en melding fra en pålitelig kilde, der de ønsker at du skal gi fra deg bankopplysninger? Dette er en form for cyberangrep som kalles phishing, men definisjonen er ikke like kjent for alle. Cyberangrep kan oppstå av forskjellige grunner, men ha alvorlige konsekvenser.

Hva er cyberangrep?

Et cyberangrep, også kalt dataangrep, er en trussel med hensikt om å ødelegge, skape uro eller overbelaste digitale systemer. Det er ofte omtalt som kriminalitet på nett, og utføres av hackere fra kriminelle miljøer. De som utfører angrep har stort sett ulike intensjoner, men de fleste utføres for å få tilgang til data eller sensitiv informasjon. Målet med angrepet kan være å skade omdømme, økonomisk gevinst eller hevn.

Slik oppstår cyberangrep

Cyberangrep oppstår ofte hvis sikkerheten ikke er på plass, eller på grunn av manglende kunnskap. Som regel hører man at større selskaper er utsatt, men hvem som helst kan rammes. Derfor er det viktig å være oppmerksom på egen sikkerhet, ved å ta nødvendige forholdsregler. Dette kan være å ha oppdaterte programmer, sterk passordbeskyttelse og være kritisk til vedlegg sendt fra ukjente.
 
Se også definisjonen av cyber security

SJEKKLISTE FOR SIKKERHET I MICROSOFT 365

Har du kontroll på sikkerheten i din virksomhet?

Andre relevante ord i denne kategorien