graphical element
Gå tilbake

Skytjenester

Skytjenester har blitt en selvskreven del av hverdagen vår, både på arbeidsplassen og til privat bruk. Men hva er det egentlig?

Hva er skytjenester?

Skytjenester er digitale prosesser som er koblet til eksterne servere som man får tilgang til via internett. Tjenestene leveres av en leverandør som sørger for sikkerhet rundt tjenesten. Det kan være digital lagring av filer, applikasjoner eller dataprosessering. Begrepet skytjenester innebærer at tjenesten er tilgjengelig “i skyen” fremfor at det er lagret og tilgjengelig på din egen maskin eller på din egen eksterne harddisk.

Hva er fordelene med skytjenester?

Det er flere fordeler ved å benytte seg av skytjenester. For det første er de skalerbare. Det betyr at du kan utvide eller redusere antallet brukere du ønsker at skal ha tilgang til tjenestene, du kan justere hvor mye lagringsplass du ønsker eller hvilke programmer du ønsker tilgang til. Derfor vil du med skytjenester kun betale for det du faktisk har bruk for.

Skytjenester gir også ansatte på arbeidsplassen en større fleksibilitet enn tidligere. De får tilgang til de programmene og filene de trenger, og siden de er lagret i skyen vil de kunne få tilgang til dem hvor som helst – så lenge de har tilgang til internett. De er heller ikke låst til den samme maskinen, slik som med lokale tjenester.

Advania hjelper deg

Det kan være en stor prosess å gå over til å bruke skytjenester, men med vår bistand trenger det ikke å være problematisk! Vi har lang erfaring i å hjelpe kunder over i skyen. Gjør overgangen smertefri med skytjenester fra Advania.

SKYSTRATEGI

Slik gjennomfører du din skyreise

Andre relevante ord i denne kategorien