graphical element
Gå tilbake

Point of sale (POS)

Med stadig flere digitale løsninger stilles større krav til kassesystemer. Et godt POS-system har blitt essensielt for utsalgssteder, og her går vi gjennom definisjonen på POS.

Hva er Point of sale (POS)?

POS står for point of sale og er kort fortalt metoden som brukes for å ta imot betaling for produkter eller tjenester. Altså en betalingsløsning. Et kasseapparat er en form for betalingsløsning. Disse har i stor grad blitt erstattet av elektroniske systemer og terminaler. Det er her begrepet POS-system kommer inn. Et POS-system er hardware og software som til sammen utgjør en digital betalingsløsning. Det kan være fysiske betalingsløsninger, men innebærer også programmer og apper som utvikles for å gjennomføre bestillinger og betalinger. 


Bruksområder for point of sale

I hovedsak er point of sale et apparat eller system som gjør at kunder kan betale for seg. Men med utvidet behov for effektivitet og brukervennlighet inkluderer POS gjerne muligheter for bestilling av varer og reservasjoner. Dette kan for eksempel være digital bestilling av retter på en restaurant. Utsjekk-prosessen i en nettbutikk er også en form for POS. Når point of sale er enkelt å bruke skaper det en bedre opplevelse for kundene og gjør arbeidet mer effektivt for de ansatte. 

Les mer om POS her

KAN VI HJELPE DEG?

Vi gjør det enkelt å vokse med IT

Andre relevante ord i denne kategorien