graphical element
Gå tilbake

Digital tvilling

Det er mye snakk om ulike typer kunstig intelligens, men det er også nyttig å ha kontroll på hva en digital tvilling er. Mange bedrifter kan bruke digitale tvillinger til å forbedre leveransen sin! Her går vi gjennom hva det er og hvordan du kan bruke dem.


Hva er en digital tvilling?

Kort forklart er en digital tvilling en virtuell gjenskapning av et fysisk produkt hvor det fysiske produktet og den digitale tvillingen kobles sammen gjennom gjensidig utveksling av data. Ved å koble den digitale tvillingen sammen med originalen med for eksempel sensorer så vil tvillingen registrere det som skjer med det fysiske produktet og bruke informasjonen til å bli smartere. Da vil den digitale tvillingen etter hvert kunne få innsikt i situasjoner knyttet til det fysiske produktet.


Hvordan kan du bruke en digital tvilling?

Digitale tvillinger kan brukes av bedrifter til å effektivisere arbeidsprosesser og produkter på flere måter:


Overvåkning: Med en digital tvilling vil du enkelt kunne overvåke de fysiske produktene dine. En digital tvilling henter data om hva som skjer med de fysiske systemene i sanntid. Det gjør at du lett kan få tak i kompleks informasjon om produktene dine. Du vil også kunne få informasjon om deler av produktet som ikke har sensorer etter at den digitale tvillingens algoritmer har fått informasjon å lære av. 


Oversikt over oppdatering av produkter: Informasjonen den digitale tvillingen tar til seg kan også brukes til å kalkulere status på produktene dine. Da kan du få informasjon om når produkter må repareres, oppdateres eller byttes ut. Det gjør jobben din lettere ved at du slippe å følge med på dette manuelt.


Teste potensielle hendelser: I tillegg til å gi informasjon om ting som skjer og status på produktene dine så vil en digital tvilling kunne teste ulike scenarioer virtuelt. Da kan du øve på håndtering av for eksempel sikkerhetsbrudd.


Oppsummering

En digital tvilling er et spennende bruksområde for kunstig intelligens og algoritmer. Ved å skape en digital tvilling til et fysisk produkt kan du hente informasjon om det fysiske produktet og forutse hendelser og situasjoner gjennom virtuell testing. Å bruke en digital tvilling vil gjøre arbeid med fysiske digitale produkter mer autonom, og frigjør tiden din til andre oppgaver.


I Advania jobber vi stadig for å støtte deg i ditt arbeid, og vi har bred erfaring i bruk av ulike verktøy for å støtte din bedrift. Se hvordan vi kan gjøre arbeidsplassen mer effektiv her!
KAN VI HJELPE DEG?

Vi gjør det enkelt å vokse med IT

Andre relevante ord i denne kategorien