graphical element
Gå tilbake

Aksesspunkt

For å sikre godt internett over større områder er det lurt å koble til flere aksesspunkter. Her forklarer vi hva et aksesspunkt er og hvordan det fungerer til bruk i bedrifter og på hjemmebane.


Hva er et aksesspunkt?

Et aksesspunkt er en enhet som brukes til å utvide rekkevidden til et nettverk. Det brukes også slik at flere apparater kan koble seg på nettverket. Et aksesspunkt er enten en del av ruteren, som gjør det mulig å koble seg på nettverket, eller så er aksesspunktet en egen enhet som er koblet til ruteren enten via kabel eller trådløst. 

I mindre hjem er det gjerne en enhet som både har modem, ruter og aksesspunkt i ett, men i større områder deles gjerne disse funksjonene opp i ulike apparater. I større lokaler, som en stor enebolig eller et kontorlandskap, er aksesspunkter den vanligste måten å utvide rekkevidden til det eksisterende nettverket. 

Lurer du på mer om aksesspunkter eller trenger du IT-bistand til bedriften din? Vi har spisskompetansen som gjør arbeidet deres enkelt. Se hva vi kan tilby av nettverkstjenester her.

KAN VI HJELPE DEG?

Vi gjør det enkelt å vokse med IT

Andre relevante ord i denne kategorien