graphical element
Gå tilbake

On-prem

On-prem, eller on premises, betyr direkte oversatt “på stedet” og innebærer lokale løsninger for programvare og datalagring.  


Hva er On-prem?

On-prem, on prem, on premise eller on premises; alle varianter har samme betydning, at en organisasjon eller bedrift har egne, fysiske servere og IT-infrastruktur, i stedet for å ha programvare og lagringsløsninger på et eksternt datasenter eller i skyen.


Fordeler og ulemper med On-prem

Med en On-prem-løsning har virksomheten selv ansvar for drift, vedlikehold og oppdatering av blant annet maskinpark, programvare og nettverk, i tillegg til alle løsninger knyttet til IT-sikkerhet og datalagring. Dette kan gi kontroll over egne data og sikkerhet, men er også sårbart fordi det krever kontinuerlig oppfølging og oppdatering av kompetente medarbeidere. 

On-prem-løsninger blir i stadig større grad erstattet av nye og moderne skyløsninger som reduserer sårbarhet og gir større fleksibilitet med tanke på funksjonalitet, integrasjon, skalerbarhet, sikkerhet og økonomi. 


Hybrid løsning

Et alternativ til full overgang til skyen, kan være en hybrid løsning hvor man kombinerer en on-prem-løsning med en skyløsning. En slik hybridløsning gir fleksibilitet og enkel tilgang, samtidig som man opprettholder eventuelle nødvendige tilpasninger gjennom en On-prem-løsning.  

La oss hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best for din bedrift.

IT-GUIDEN

Hvilke IT-tjenester trenger du?

Andre relevante ord i denne kategorien