graphical element
Gå tilbake

Hacking

Hacking er en form for dataangrep. Dette kan innebære manipulasjon av datamaskinsystemer eller nettverk, med formål å skaffe uautorisert tilgang og gjøre endringer.


Hva er hacking? 

Hacking er ofte forbundet med ulovlig aktivitet, og handler om jobben med å finne svakheter i maskiner, systemer eller nettverk. Hacking blir ofte gjort for å samle informasjon, stjele data, eller ødelegge data. 

Hacking innebærer ofte bruk av tekniske ferdigheter, programmeringskunnskaper og kreativ tenkning for å omgå sikkerhetssystemer. Det er viktig å merke seg at ikke all hacking er skadelig; det kan brukes til å styrke datasikkerheten ved å avsløre sårbarheter. Hacking er derfor en bred term som omfatter en rekke aktiviteter, fra skadelig inntrenging til konstruktiv sårbarhetsidentifikasjon og løsning.

Vi kan dele hacking inn i to hovedkategorier: uetisk hacking (Black Hat Hacking), der angrepet er skadelig og uten tillatelse, og etisk hacking (White Hat Hacking), der sikkerhetseksperter jobber med eieres samtykke for å identifisere og løse sårbarheter.
SJEKKLISTE FOR SIKKERHET I MICROSOFT 365

Har du kontroll på sikkerheten i din virksomhet?