graphical element
Gå tilbake

Datasenter

Hva er et datasenter?

Et datasenter er et fysisk datalager hvor datamaskiner og servere lagrer, behandler og distribuerer data og tjenester. Datasentre spiller en viktig rolle for ulike digitale tjenester og applikasjoner, inkludert nettsider, skytjenester, apper og mye mer. De gir også pålitelighet, skalerbarhet og sikkerhet for datahåndtering, som er essensiell for mange bedrifter og organisasjoner i dagens digitaliserte verden.

Hva brukes datasenter til?

Det mest grunnleggende et datasenter gjør er å lagre data. Datasentre tilrettelegger infrastrukturen som trengs for å kjøre ulike programvareapplikasjoner, fra nettsider og e-posttjenester til komplekse bedriftsapplikasjoner. Datasenteret er ansvarlig for å prosessere store mengder data, for eksempel dataanalyse, maskinlæring, og andre beregningsoppgaver.

Mange skytjenesteleverandører bruker datasentre som grunnlag for å tilby virtuelle ressurser og tjenester til kunder. Datasentre har høy sikkerhet og overvåking for å beskytte dataene og infrastrukturen mot trusler og uautorisert tilgang.

IT-GUIDEN

Hvilke IT-tjenester trenger du?

Andre relevante ord i denne kategorien