graphical element
Gå tilbake

Systemutvikling

Systemutvikling handler om å lage programvare. Det er et bredt felt innen informatikk. Her forklarer vi hva systemutvikling er og hva det har å si for bedrifter.


Hva er systemutvikling?

Kort fortalt er systemutvikling arbeidet som gjøres for å lage og drifte datasystemer/programvare. Noen bruker begrepet systemutvikling kun om prosessen med å utforme programvaren, men systemutvikling innebærer også arbeidet og metodene som kreves i hele prosessen, som å kartlegge problemstilling, definere krav til programvaren, planlegge it-arkitektur, utvikle selve programvaren og sikre kvalitet i alle ledd. Etter at systemet er utviklet må det også driftes på en sikker måte og vedlikeholdes ved behov.

Ved å ha utviklet gode systemer vil man kunne automatisere prosesser, gjøre kundeopplevelsen bedre og redusere risikoen for dataangrep.

 

Eksempel på systemutvikling

For bedrifter vil systemutvikling være nødvendig for å lage og utvikle alle typer digitale systemer som brukes i daglig drift. Det kan være utviklingen av betalingsløsninger for kunder, CMS-systemer til bedriften, apper eller spesialtilpassede systemer som løser et konkret problem.

Hos Advania har vi dyktige systemutviklere, som hjelper kundene våre med en rekke utfordringer. Se hva vi kan hjelpe deg med her!

IT-GUIDEN

Hvilke IT-tjenester trenger du?

Andre relevante ord i denne kategorien