graphical element
Gå tilbake

Virtual desktop

Med virtual desktop har du tilgang til skrivebordet ditt fra hvilken som helst enhet, hvor som helst. 


Hva er virtual desktop?

Med virtual desktop er alle applikasjoner du jobber med lagret i skyen, og du får tilgang til alt du trenger med én innlogging. 

Tidligere har vi vært vant til at hver medarbeider har sine windowsapplikasjoner og andre nødvendige programmer lagret lokalt på egen PC. Det innebærer at man i stor grad er avhengig av egen maskin, det er sårbart dersom noe skulle skje med PC-en, og det innebærer en stor jobb når PC-en skal byttes ut. 


Hva er Azure Virtual Desktop?

Azure Virtual Desktop er Microsofts Azure-baserte virtuelle skrivebord, hvor Windows-operativsystemene og applikasjonene befinner seg trygt i skyen, med sikker tilgang til alle brukere. Løsningen er optimalisert for Windows 11 og Microsoft 365. 


Hva er fordelene med virtual desktop?

  • Større fleksibilitet: Brukere kan logge seg på og jobbe fra hvor som helst og på hvilken som helst enhet, og få tilgang til alle nødvendige systemer med ett passord. 
  • Større sikkerhet: Tjenester lagret i skyen leveres av en leverandør som til enhver tid sørger for nødvendig oppdatering og sikkerhet. Det gir i de fleste tilfeller mindre sårbarhet enn programmer og systemer som er lokalt lagret på egne servere eller lokale maskiner. 
  • Bedre skalerbarhet: Det er enkelt å skalere bruken etter antall personer, man kan raskt skalere opp eller ned ved behov og betaler dermed bare for faktisk bruk.

Azure Virtual Desktop - har du allerede lisens?

Dersom dere allerede bruker Microsoft 365 kan Azure Virtual Desktop brukes uten ekstra lisenskostnader. 


Vi i Advania hjelper dere gjerne med å fullføre skyreisen, og med å la alle ansatte få enkel tilgang til skrivebordet fra hvor som helst. Les mer om skytjenester her.
IT-GUIDEN

Hvilke IT-tjenester trenger du?

Andre relevante ord i denne kategorien