graphical element
Gå tilbake

Multifaktorautentisering (MFA)

For å sikre viktige systemer og kontoer fra hacking er det viktig å benytte multifaktorautentisering. Her definerer vi begrepet og forklarer eksempler på multifaktorautentisering.

Hva er multifaktorautentisering (MFA)?

Multifaktorautentisering (eller flerfaktor-autentisering) er en type autentisering. Men i motsetning til vanlig autentisering og tofaktorautentisering (2FA), har multifaktorautentisering flere ledd du må gjennom for å få tilgang. Enheten, systemet eller kontoen du bruker er altså sikret med flere krav for å gjennomføre verifisering. 

MFA er svært nyttig å ta i bruk for bedrifter. Med de ulike stegene blir det enda vanskeligere for trusler utenfra å hacke seg inn i ditt system. På denne måten er sjansene større for å unngå cyberangrep.

Eksempler på multifaktorautentisering

De ulike faktorene som brukes er gjerne separate for å øke sikkerheten så mye som mulig. En faktor kan være noe brukeren vet, som for eksempel et passord, mens en annen kan være noe brukeren “er” som stemmegjenkjenning, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. 

Tofaktorautentisering (2FA) går under multifaktorautentisering, hvor det eksempelvis er vanlig å kombinere passord og engangskoder. Benytter du flere enn to faktorer og steg for å komme gjennom, blir det multifaktorautentisering.

SJEKKLISTE FOR SIKKERHET I MICROSOFT 365

Har du kontroll på sikkerheten i din virksomhet?

Andre relevante ord i denne kategorien